Sent poängtapp i Märsta

8 jan 2017

Hammarby såg ut att gå mot seger i söndagens bortamatch mot Wings, men fick bara med sig en poäng efter en sen upphämtning från hemmalaget.

Spelmässigt var anfallsspelet bättre än i de två senaste matcherna, och Hammarby visade stundtals upp en bra aggressivitet men blandade med perioder då intensiteten var klart lägre.
Efter åtta minuter tog Bajen ledningen tack vare just aggressivitet, då flera spelare högg på retur och Anton Molnar kunde slå in en backhand i nät. Fem minuter senare kvitterade Wings i power play, när Bajen helt tappade bort en gubbe som kom framrusande på bortre stolpen.

Hammarby var det spelförande laget under hela matchen medan Wings satsade mer på kontringsspel, och det betalade sig för hemmalaget med knappt fem minuter kvar av andra perioden då man fick ett två mot ett-läge och tog ledningen med 2-1.

Hammarby fick en tidig kvittering i tredje, och det var de två senaste nyförvärven som samarbetade – Johannes Yucel rundade kassen och passade fram till Magnus Kullerback som gjorde 2-2.
Slutminuterna blev till skillnad från resten av matchen väldigt händelserika. Med 5.21 kvar åkte Wings på en av matchens få utvisningar, och när en annan hemmaspelare dessutom snackade till sig 2+10 minuter i samma situation fick Bajen chansen att spela 5 mot 3. I den spelformen tog det 27 sekunder innan Joakim Arnmark satte vad de flesta åskådarna nog trodde var segermålet, 3-2. Wings klarade av resterande delen av det numerära underläget, men kort därefter drog man på sig ytterligare en utvisning.

2.28 kvar, ledning med 3-2 och två minuters power play – där skulle matchen förstås vara avgjord till Hammarbys fördel, men Wings hade inte gett upp. Precis som vid deras första mål var det en omställning där Bajen helt glömde bort en spelare som kom med fart mot bortre stolpen som föranledde mål, när kvitteringen kom i box play (!) för hemmalaget.

”Pinbacksspöket” lever än för Hammarby, som på nio försök inte lyckats vinna en enda gång borta mot Wings i seriespel sedan återkomsten till ettan. 39 sekunder in i förlängningen fixade hemmalaget extrapoängen efter slarvigt försvarsspel av Hammarby.

Hammarby är det bättre laget och ser med två minuter kvar ut att vara på väg mot tre poäng, men får alltså bara med sig en – förstås väldigt tungt. Förstaplatsen ser nu mycket svår ut att nå och Hammarby är oroväckande nära det nedre kvalstrecket. Onsdagens hemmamatch mot Tumba blir oerhört viktig!

/Victor Nyström

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Köping HC

onsdag 19 augusti
19:00 SDC-hallen

J20

-

TRÄNINGSMATCH

Köping HC - Hammarby IF

fredag 14 augusti
19:30 Köpings Ishall

J18

-

Grästorps PreseasonCup J18

Hammarby IF - Trelleborg Vikings

lördag 22 augusti
09:40 Åse Viste Arena

Dam


Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/hqadgacn/public_html/hammarby-hockey-3/wp-content/themes/addad-client/tpart-custom-results.php on line 209

-

Hammarby IF - -

torsdag 1 januari
00:00 -

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners