Huddingehemma

Segertåget rullar vidare

8 Nov 2017

Hammarby är fortsatt obesegrade i Damettan Östra efter nio omgångar – onsdagens hemmamatch mot Huddinge slutade 5-1!

Bajen var det bättre laget i den första perioden, men det var inte lika stor dominans som vi blivit vana vid. Huddinge stod upp bra och oroade några gånger med sina omställningar, men Sandra Borglycke som gjorde första matchen för säsongen i Hammarbymålet hade full kontroll på de få skott hon fick på sig. Även Huddinges målvakt spikade igen, och den första perioden blev mållös.

Fem minuter in i den andra perioden tog bortalaget oväntat ledningen, och därefter var känslan att Hammarby la i några extra växlar direkt. Linn Hansén och Michelle Yucel visade fortsatt målform, och efter två mål på 58 sekunder var det Bajen som ledde matchen.
Sedan var det inget snack om saken, Hammarby spelade riktigt bra anfallshockey och det var spel mot ett mål. Julia Avelin ökade på till 3-1, och med två minuter kvar av perioden gjorde Annie Åsell 4-1 i power play.

Det fortsatte på den inslagna vägen i början av tredje perioden, och snart fick vi en femte Hammarbymålskytt för kvällen när Nora Lindborg gjorde 5-1. Tempot kanske bedarrade något mot slutet när matchen var avgjord, men Hammarby hade full koll på läget och fortsatte att skapa en hel del lägen ända in i slutsekunderna. Några fler mål blev det dock inte, segersiffrorna skrevs alltså till 5-1. På nytt en stabil insats, och långa stunder spelades det riktigt bra anfallshockey från Hammarby!

På ”läktaren” var det bra drag på klacken, ledd av herrlagets kapten Marcus Carlsson och hans trumma. Supportergruppen BFA var också på plats, och delade ut ett pris till Annie Åsell som de utsåg till matchens lirare.
Stort tack till alla som kom och hehade, och förstås också ett stort tack till dagens matchsponsor MA system för att ni stöttar Hammarbys damlag!

Nästa match för tjejerna spelas på söndag kl 15.30 i Scaniarinken, då det vankas seriefinal mot Södertälje SK som är det enda laget som lyckats ta poäng av Bajen hittills.

/Victor Nyström

Herr

-

Träningsmatch

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 15 augusti
19:00 SDC-hallen Sätra

J20

-

Träningsmatch

Hammarby IF - Köping HC

söndag 30 september
13:00 Backavallen

Dam

1 - 2

Förkval 3:3 till Play Off till SDHL

Hammarby IF - Skellefteå AIK

söndag 18 mars
13:00 Husby Ishall

J20

3 - 4 (sd)

J20 Div 1 Östra forts...

Hammarby IF - Sundbybergs IK / Kista HC

måndag 19 februari
20:00 Zinkensdamms IP

Dam – Instagram

Hockeyskolan 18/19 – Anmälan öppnad

Partner Herrlag

Huvudpartner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019