Segersviten bröts i seriefinalen

6 feb 2016

Efter sex raka segrar tog det roliga slut för Hammarby, som på lördagseftermiddagen förlorade bortamatchen mot Åker/Strängnäs med 4-2.

Att Åkers är ett bra lag visste vi på förhand, och det var också hemmalaget som förde matchen i den första perioden. Hammarby stod dock upp bra i försvarsspelet, och när den förre Bajenspelaren Peter Danielsson åkte på matchens första utvisning passade man på att ta ledningen i power play genom Benjamin Blomberg. Målet gav energi och Hammarby gjorde ett par riktigt bra byten direkt därefter, men Åkers stack emellan och kvitterade ett par minuter senare. Rättvist sett till spelet, men det kunde lika gärna ha varit 0-2 på tavlan med tanke på Tomas Lindgrens ribbträff från nära håll.

Nu var dock ställningen 1-1 inför den andra perioden, och 20 minuter senare var den detsamma. Den andra perioden bjöd nämligen på ganska mycket Hawaiihockey, och det var inget lag som riktigt fick övertaget även om Åkers som alltid kändes farliga när de fick ställa upp i Bajens zon.

Fem minuter in i den tredje perioden tog hemmalaget ledningen, och hade det inte varit för en storspelande Sebastian Andersson i Hammarbykassen hade det kunnat trilla in några baljor till. Nu kunde Bajen istället kvittera med tio minuter kvar, efter att Anton Molnar stått för en mycket snygg framspelning till Mattias Enroth som gjorde sitt första mål i fortsättningsserien.

Matchen stod och vägde, men med 3.31 kvar kom en avgörande situation då Viktor Mickelsson visades ut för en målvaktsinterference, vilket rejält upprörda Hammarbyspelare inte tyckte var korrekt. Box play fick man i alla fall spela, och hemmalaget kunde med en man mer på isen göra 3-2. Hammarby tryckte på för en kvittering, men det blev istället 4-2 med 1.28 kvar och matchen var avgjord. Spännande in i det sista, men flytet som Hammarby haft de senaste matcherna fanns inte där. Att resultatet var rättvist är det dock inte mycket att snacka om, Åker/Strängnäs var lite bättre än Bajen den här dagen.

Trots förlusten har Hammarby fortfarande playoffplatsen i egna händer – tar vi fyra poäng på de två sista matcherna Haninge kan inte gå förbi. Närmast väntar Väsby hemma i LW-hallen nu på onsdag, vi hoppas på lika fint publikstöd då som det var i Åkers ishall den här lördagen – tack alla tillresta supportrar!

/Victor Nyström

Herr

-

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Sollentuna HC

söndag 14 mars
16:00 SDC-hallen

Herr

2 - 1

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Segeltorps IF - Hammarby IF

onsdag 3 mars
19:00 Segeltorpshallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Gå 0 betala för 2

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners