Kumla

Seger utan skönspel i Kumla

9 Sep 2017

Hammarby gjorde försäsongens hittills sämsta insats, men lyckades ändå besegra Kumla med 3-2 efter förlängning.

Det var hemmalaget Kumla som förde spelet under matchens första tio minuter, men man hade svårt att skapa riktigt farliga lägen. Efter halva den första perioden vaknade Hammarby till, och under matchens första power play kunde Joakim Arnmark sätta 1-0 för Bajen mot sin gamla klubb. Andra halvan av perioden var Hammarbys, och det var egentligen den enda gången under matchen som de grönvita spelade bra. Några fler mål blev det dock inte innan pausen.

Den andra perioden var, milt uttryckt, inte bra från Hammarbys sida. Det mesta gick fel, och att Kumla ”bara” gjorde ett mål i perioden (i power play) speglade inte hur spelet såg ut. Skottstatistiken i period två var 19-6, och hemmalaget borde nog ha gjort ett par mål till på de chanser man skapade.

I den tredje perioden var spelet jämnare, men höll fortfarande inte någon toppnivå. Bajen såg ut att avgöra matchen när Benjamin Blomberg gjorde mål i power play med bara 2.26 kvar, men efter ett katastrofalt genomfört byte av Hammarby fick Kumla rinna igenom och kvittera mindre än minuten senare.

Matchen till förlängning, som hann pågå i prick en minut när Jacob Lager satte 2-3 och fixade segern till Bajen, vilket inte kände särskilt rättvist med tanke på hur matchen sett ut.

Hammarby hade på grund av skador och sjukdomar endast 14 utespelare, vilket säkert påverkade lagets prestation. Undantaget tio minuter i första perioden var man dock inte i närheten av den nivå som visats upp under de tidigare träningsmatcherna. Vi hoppas att det bara var en mindre bra dag på jobbet, och att Bajen studsar tillbaka i onsdagens genrep & nästa helgs hemmapremiär!

/Victor Nyström

Herr

-

Träningsmatch

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 15 augusti
19:00 SDC-hallen Sätra

J20

-

Träningsmatch

Hammarby IF - Köping HC

söndag 30 september
13:00 Backavallen

Dam

1 - 2

Förkval 3:3 till Play Off till SDHL

Hammarby IF - Skellefteå AIK

söndag 18 mars
13:00 Husby Ishall

J20

3 - 4 (sd)

J20 Div 1 Östra forts...

Hammarby IF - Sundbybergs IK / Kista HC

måndag 19 februari
20:00 Zinkensdamms IP

Dam – Instagram

Hockeyskolan 18/19 – Anmälan öppnad

Partner Herrlag

Huvudpartner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019