Segeltorp - Bajen

Seger i händelserik träningsmatch

4 Jan 2018

Hammarby vann torsdagens träningsmatch mot Segeltorp med 6-3, efter att ha vänt underläge i sista perioden.

Bajen inledde riktigt bra och tog ledningen efter bara ett par minuter, när kapten Marcus Carlsson prickade krysset från nära håll.
Segeltorp spelade upp sig, och visade att det finns mycket kvalitet i laget – kvitteringen till 1-1 var inte ologisk.
Ömsom slarv, ömsom fina kombinationer ledde fram till många lägen för båda lagen i en underhållande och jämn förstaperiod. Nästa mål kom dock inte förrän i slutminuten, när ”Torpet” visade prov på sitt fina power play och tog ledningen. Dessförinnan hade Hammarby missat en straff.

Hela 22 utvisningsminuter, varav 14 för Bajen, gjorde att den andra perioden blev rejält sönderryckt. Stämningen hade varit lugn i första, men nu blev känslorna desto hetare och det kändes stundtals som att det var betydligt viktigare än ”bara” en träningsmatch.
Hemmalaget drygade ut sin ledning i spel 4 mot 4, men Hammarby reducerade genom power play-mål från Benjamin Blomberg – det var fortsatt uddamålsledning för Segeltorp efter två perioder.

I den tredje periodens inledningen skruvade Hammarby upp tempot, och det började synas att det skiljer en division mellan lagen. Blomberg satte sitt andra mål för kvällen till 3-3, noterbart är att han assisterades av Johannes Yucel bägge gångerna.
Med kvarten kvar fick Segeltorp en utvisning, och Jesper Skogström kunde ge Bajen ledningen i numerärt överläge. När det sedan var Hammarby som åkte på ett par nya utvisningar fick hemmalaget chansen att komma in i matchen igen, men deras power play var inte lika vasst som tidigare under matchen.

Istället kom ett avgörande moment med 2.34 kvar, när förre Hammarbykaptenen Oliver Forsberg åkte på en tvåminutare. Efter ett antal jättelägen slog Anton Molnar till slut in 3-5, och matchen hade känts avgjord om det inte varit för att en Hammarbyspelare åkte på 5+20 minuters utvisning i samband med målfirandet.
Hemmalaget plockade ut målvakten men kom inte närmare, istället kunde Joakim Arnmark fastställa slutresultatet 3-6 i tom kasse.

På det stora hela var det en underhållande hockeymatch, och Segeltorps rutinerade trupp (med flera gamla Hammarbyspelare) visade långa stunder varför man är ett topplag i tvåan. För Bajens del var det en helt okej insats, och framförallt en bra genomkörare inför fortsättningsserien. Spelet i numerärt överläge och flera snygga mål hamnar på pluskontot, men utvisningarna och missarna i egen zon får gärna bli lite färre när serien drar igång igen på söndag med bortamatch mot Wings.

Robin Jalkerud gjorde comeback i Hammarbytröjan, och visade att takterna sitter i trots nästan fyra års uppehåll från hockeyn. Blomberg och Yucel var poängbäst med tre poäng vardera. Sebastian Andersson startade i mål, och ersattes av Olle Wallberg efter knappt halva matchen  – bägge gjorde mycket bra insatser.

/Victor Nyström

Segeltorps IF – Hammarby IF 3-6 (2-1, 1-1, 0-4)
Skott: 41-43
Utvisningar: SIF 6×2, HIF 11×2, 1×5, 1×20
Målskyttar HIF: Benjamin Blomberg 2, Marcus Carlsson, Jesper Skogström, Anton Molnar, Joakim Arnmark

Herr

-

Hockeyettan Östra Grundserien

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 24 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östra

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 23 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Herr

3 - 2

Hockeyettan Östra Grundserien

Hammarby IF - Segeltorps IF

fredag 19 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

2 - 0

DamEttan Östra

Hammarby IF - Almtuna

söndag 21 oktober
19:50 Zinkendamms Ishall

J20

J20 Div 1 Östra

Göta Traneberg IK - Hammarby IF

måndag 22 oktober
19:30 Stora Mossen

Hockeyskolan 18/19 – Anmälan öppnad

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019