Husby2

Ny uddamålsförlust när säsongen tog slut för Hammarby

18 Mar 2018

”Det är målen som räknas” är en ganska trött klyscha, men den känns ändå väldigt passande en dag som denna. Trots att Hammarby förde spelet matchen igenom blev det förlust med 1-2 i den tredje och avgörande playoffmatchen mot Skellefteå.

Hammarby rivstartade och skapade ett bra läge redan efter några sekunder, och det fortsatte i samma anda därefter. Bajen snurrade bra i anfallszon, men avsluten kom ofta från väl svåra lägen. Efter den inledande pressen kom ett snöpligt baklängesmål nio minuter in i matchen, när Skellefteås Vilma Granlund prickade rätt.

Kort därefter drog Bajen på sig en utvisning, och bortalaget visade upp ett mycket bra spel i numerärt överläge. Inget mål den gången, men när man fick ett nytt power play kort därefter ökade Emelie Jönsson på ledningen – även denna gång med ett riktigt klassavslut.
Repliken var snabb från Hammarby, och mindre än minuten senare reducerade Nadja Schillström efter fint förarbete från Sara Hubertsson och Linnea Örnqvist, som låg bakom många av Hammarbys chanser i den här matchen.
1-2 på tavlan efter första perioden speglade inte matchbilden, men bortalagets effektivitet imponerade.

Bajen hade ett stort spelövertag i den första perioden, och det blev än större i den andra. Men precis som under gårdagens match hade man problem att få pucken förbi duktige målvakten Miranda Dahlgren, och perioden blev mållös.

Skellefteå fortsatte att försvara ledningen på ett förtjänstfullt sätt i tredje, och Hammarby fortsatte att ha mycket puck i anfallszon utan att få den i nät. Trots många bra lägen studsade det inte Bajens väg den här eftermiddagen i Husby ishall, och när slutsignalen ljöd var det Skellefteå som fick jubla – seger med 2-1 både i matchen och i matchserien.

Hammarby har gjort en mycket imponerade grundserie och tre bra kvalmatcher, där man varit det spelförande laget i de båda hemmamatcherna, men effektiviteten i anfallszon har inte varit tillräckligt bra för att besegra Skellefteå som nu får kvala vidare mot ett lag från SDHL.

När säsongen nu är slut vill vi tacka alla sponsorer och supportrar som stöttat damerna under vintern – tillsammans är vi Hammarby!

/Victor Nyström

Herr

-

Träningsmatch

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 15 augusti
19:00 SDC-hallen Sätra

Dam

-

DamEttan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 30 september
20:00 Zinkensdamms Ishall

J20

-

Träningsmatch

Hammarby IF - Köping HC

söndag 30 september
13:00 Backavallen

J20

3 - 4 (sd)

J20 Div 1 Östra forts...

Hammarby IF - Sundbybergs IK / Kista HC

måndag 19 februari
20:00 Zinkensdamms IP

Hockeyskolan 18/19 – Anmälan öppnad

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019