Ny hemmaseger och nolla för damerna

12 okt 2016

Säsongens tredje Almtunamöte (det första i serien) slutade precis som de två tidigare – seger för Hammarby!

Matchen innehöll en hel del utvisningar, och det var när en Almtunaspelare satt på botbänken som Hammarby gjorde 1-0 genom Kajsa Tidala, efter knappt 11 minuters spel. Det enda målet i en förstaperiod där Bajen vann skotten med 12-6.

Försäsongsmatcherna mot Uppsalagänget har varit jämna spelmässigt, och så var det även den här kvällen. Hammarby ökade på sin ledning till 2-0 i den andra perioden, den här gången i numerärt underläge då Anne Girtz kom fri med målvakten och hittade rätt med ett välplacerat skott.

Den sista tredjedelen blev tuff för Hammarby, med flera box play att klara av – vilket man lyckades bra med, bl.a. tack vare sedvanligt fint spel av Linnea Holterud Olsson i kassen. Almtuna tog ut målvakten i slutet, och i den sista sekunden kunde Hammarby utnyttja att buren var tom och fastställa slutresultatet 3-0 genom Cecilia Libassi.

Då SDE lyckades vinna mot Haninge trots att man bara sköt 11 skott har det nu tajtat till sig rejält i tabelltoppen – efter fyra omgångar står de två lagen på 8 poäng medan Bajen har 7. Nästa match för Hammarbys del är mot just Haninge, onsdagen den 19 oktober kl 20.30 i Zinkens ishall – där vi fortsatt är obesegrade och inte har släppt in något mål!

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners