Stefan Ek

Ny fystränare till A-Laget

2 jan 2018

Uppdaterad 3/1 med utförligare svar

Sedan ett par veckor har Hammarbys herrlag en ny fystränare på plats – Stefan Ek.

Stefan, presentera lite kort vem du är?

– Jag heter Stefan Ek och har varit verksam som tränare bl.a. inom ishockeyn i många år nu och sedan 2011 i MB Hockey där jag nu har J18 och tidigare äldre ungdomslag. Inom ishockeyn är jag tränare på förbundsnivå (JS2) samt utbildad fystränare på Bosön med diverse vidareutbildningar, som 3D Enhanced Performance, några 3D moduler samt snart avslutad studie till Medicinsk Tränare. Privat så är jag gift och har 2 killar i övre tonåren och har efter att i många år arbetat på Ericsson sagt upp mig för att prova att göra någonting helt annat, och kommer bl.a. vara verksam på Actic Hägersten här i närheten

Hur kommer det sig att du hoppat på det här uppdraget?

– Jag har haft bra kontakt med Björn Josdal och snackat en hel del då vi ofta träffas i halle,n och jag har vetat om att Bajen har saknat en dedikerad fystränare sedan tränarbytet tidigare på säsongen. För min del så har jag velat fysa ett lag på div 1 nivå eller högre för att på riktigt implementera det man har lärt sig under åren för att få en bättre praktisk förståelse för fysträningens komplexitet inom lagidrotter. Så vi var båda i ett behov av varandra och jag ägnar ändå så mycket tid i hallen så det kändes praktiskt och på alla sätt som en bra idé.

Du ha varit här i ett par veckor, vad har du fått för första intryck?

–  Intrycket har varit mycket bra, det är ett härligt gäng där skrattet ofta ligger nära till hands och det finns en bra vilja och tävlingsinstinkt. Formen på dem är bra för att vara en bit in i säsongen. Vi började köra tillsammans ett par dagar efter sista seriematchen och har fokuserat på att skapa hälsa och mer kontroll i kropparna samt öka deras power. Ökad styrka och kondition kommer med också då vi över tid lyfter en hel del och har ganska hög intensitet när vi jobbar då vi försöker ligga i gamespeed i många moment. Vi jobbar mycket med stor rörelsevariation och ofta med reaktioner och olika yttre stimuli för att även skapa en bättre koordination och kort responstid för att få alerta spelare.
Trots att tiden har varit kort med många helgdagar mellan så hoppas vi att killarna känner sig piggare än innan, fysträningen är ju inte till för att dom ska bli bättre på ishockey utan för att ge så bra förutsättningar som möjligt för dom att bli bra på det när dom väl är på isen.

Vad är tanken att du ska bidra med under resten av säsongen?

– Det har varit roligt och utmanande att hoppa in mitt i säsongen och jag ser fram emot att vi fortsätter att skapa hälsa och bibehålla power under våren här med förhoppningar att det blir en lång matchsäsong när det nu drar igång. Längre än så har vi inte pratat om, men om killarna tycker det känns bra och vi får den respons som vi hoppas på så skulle det ju vara kul att även vara med på andra delar av säsongen också. Det får framtiden utvisa…

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Hammarby IF - Värmdö HC

tisdag 12 december
19:00 Kärrtorps IP

J20

-

J20 Regional Fortsättning

Vallentuna Hockey - Hammarby IF

måndag 11 december
19:40 Vallentuna Ishall

J18

-

J18 Div 1 Östra D

Hammarby IF - Eskilstuna Linden

torsdag 14 december
19:30 Kärrtorps IP

Herr

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Sollentuna HC - Hammarby IF

fredag 8 december
19:00 SVEAB Arena

Dam

NDHL DamEttan Östra

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 10 december
15:00 Zinkensdamms IP

J20

J20 Regional Fortsättning

Hammarby IF - Nyköpings SK

lördag 9 december
17:30 Kärrtorps IP

J18

J18 Div 1 Östra D

Älta IF - Hammarby IF

söndag 10 december
18:30 Ältahallen

DamJunior

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

onsdag 6 december
17:30 Zinkensdamms IP