Limpan

Mardrömsstart sänkte Bajen

10 okt 2018

Hammarby fick en riktigt tuff start i onsdagens bortamatch mot Sollentuna, och förlorade till slut med 6-3.

Matchen var bara 40 sekunder gammal när Hammarby fick en utvisning, och fem sekunder senare var det 1-0 på tavlan. En tuff start, och tyvärr skulle det bli ännu värre. Efter ett bra power play från Hammarbys sida, men utan mål, fick Sollentuna återigen chansen i numerärt överläge och gjorde 2-0. Kort därefter ökade man också på till 3-0, och med 12.04 på klockan var det 4-0 efter en snabb omställning. Hemmalaget var snudd på hundraprocentiga när de fick sina chanser, och Hammarby hade samtidigt svårt att utnyttja sina lägen. Spel och skottstatistik talar om en ganska jämn period, men skärpan i avsluten var det Sollentuna som hade så långt.

Hammarby spelade upp sig i andra perioden och spenderade mycket tid i anfallszon, men de allra vassaste chanserna hade hemmalaget när man kom i farliga omställningar flera gånger om. Bajen fick in en reducering, officiellt med en man mindre på isen – vilket dock är en sanning med modifikation då det var en avvaktande utvisning och plockad målvakt när Emil Jakobsson sköt ett skott som styrdes via Linus Carlsson och helt ställde hemmamålvakten. Den andra perioden slutade dock 1-1, sedan en av Sollentunas kontringar till slut gav utdelning.

Klockan tickade på snabbt i början av tredje perioden, och det var en svängig matchbild. Halvvägs in i perioden fick Hammarby ett power play, och då pangade Linus Carlsson in sitt andra mål för matchen. Bara några sekunder senare fick Hammarby ett matchstraff efter en tackling i mittzon, och uppförsbacken kändes nu ännu brantare. Men Hammarby hade inte gett upp – efter ett par minuters strålande box play från de grönvita drog hemmalaget på sig en utvisning, och i spel 4 mot 4 reducerade Nestor Plarsmo efter en fin soloprestation.

Sollentunas ledning var nu nere i två mål, och Bajen hade viss vittring. Dessvärre punkterades matchen definitivt bara 13 sekunder senare, då hemmalaget öste på framåt och spiken i kistan var ett faktum. 6-3, och seger för Sollentuna.

Efter den mardrömslika inledningen, där Sollentuna var ruskigt effektiva, blev det förstås en svår uppgift för Hammarby. Hemmalaget kunde spela på sin ledning och gjorde det på ett smart sätt fram till mitten av den tredje perioden då Bajen kröp närmare, men fyra måls underläge blev lite för mycket att hämta in.

Återigen förlorar Hammarby en match som är ganska jämn, men tyvärr kom spelet inte riktigt upp i samma höga nivå som den stundtals varit på i tidigare matcher.
Effektiviteten i avsluten är det som har avgjort många av matcherna så här långt till Hammarbys nackdel, så också den här kvällen.

/Victor Nyström

Herr

-

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 21 augusti
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J20

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J18

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

Herr


Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/hqadgacn/public_html/hammarby-hockey-3/wp-content/themes/addad-client/tpart-custom-results.php on line 209

HOCKEYETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - TBD

torsdag 1 januari
00:00 

Dam

6 - 4

Träningsmatch

Hammarby IF - Island

onsdag 27 mars
18:30 Järfälla Ishall