Limpan

Mardrömsstart sänkte Bajen

10 okt 2018

Hammarby fick en riktigt tuff start i onsdagens bortamatch mot Sollentuna, och förlorade till slut med 6-3.

Matchen var bara 40 sekunder gammal när Hammarby fick en utvisning, och fem sekunder senare var det 1-0 på tavlan. En tuff start, och tyvärr skulle det bli ännu värre. Efter ett bra power play från Hammarbys sida, men utan mål, fick Sollentuna återigen chansen i numerärt överläge och gjorde 2-0. Kort därefter ökade man också på till 3-0, och med 12.04 på klockan var det 4-0 efter en snabb omställning. Hemmalaget var snudd på hundraprocentiga när de fick sina chanser, och Hammarby hade samtidigt svårt att utnyttja sina lägen. Spel och skottstatistik talar om en ganska jämn period, men skärpan i avsluten var det Sollentuna som hade så långt.

Hammarby spelade upp sig i andra perioden och spenderade mycket tid i anfallszon, men de allra vassaste chanserna hade hemmalaget när man kom i farliga omställningar flera gånger om. Bajen fick in en reducering, officiellt med en man mindre på isen – vilket dock är en sanning med modifikation då det var en avvaktande utvisning och plockad målvakt när Emil Jakobsson sköt ett skott som styrdes via Linus Carlsson och helt ställde hemmamålvakten. Den andra perioden slutade dock 1-1, sedan en av Sollentunas kontringar till slut gav utdelning.

Klockan tickade på snabbt i början av tredje perioden, och det var en svängig matchbild. Halvvägs in i perioden fick Hammarby ett power play, och då pangade Linus Carlsson in sitt andra mål för matchen. Bara några sekunder senare fick Hammarby ett matchstraff efter en tackling i mittzon, och uppförsbacken kändes nu ännu brantare. Men Hammarby hade inte gett upp – efter ett par minuters strålande box play från de grönvita drog hemmalaget på sig en utvisning, och i spel 4 mot 4 reducerade Nestor Plarsmo efter en fin soloprestation.

Sollentunas ledning var nu nere i två mål, och Bajen hade viss vittring. Dessvärre punkterades matchen definitivt bara 13 sekunder senare, då hemmalaget öste på framåt och spiken i kistan var ett faktum. 6-3, och seger för Sollentuna.

Efter den mardrömslika inledningen, där Sollentuna var ruskigt effektiva, blev det förstås en svår uppgift för Hammarby. Hemmalaget kunde spela på sin ledning och gjorde det på ett smart sätt fram till mitten av den tredje perioden då Bajen kröp närmare, men fyra måls underläge blev lite för mycket att hämta in.

Återigen förlorar Hammarby en match som är ganska jämn, men tyvärr kom spelet inte riktigt upp i samma höga nivå som den stundtals varit på i tidigare matcher.
Effektiviteten i avsluten är det som har avgjort många av matcherna så här långt till Hammarbys nackdel, så också den här kvällen.

/Victor Nyström

Herr

-

Hockeyettan Östra vår

IF Vallentuna BK - Hammarby IF

söndag 27 januari
16:00 Vallentuna Ishall

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

måndag 28 januari
19:45 Gränbyhallen

J20

-

J20 Div 1 Forts

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

lördag 26 januari
18:30 SDC-hallen

Herr

2 - 0

Hockeyettan Östra vår

Sollentuna HC - Hammarby IF

söndag 20 januari
16:00 Sveab arena

Dam

4 - 1

Damettan Östra

Hammarby IF - Huddinge IK

tisdag 22 januari
20:00 Husby Ishall

J20

1 - 3

J20 Div 1 Forts

Hammarby IF - Järna SK

söndag 20 januari
16:20 SDC-hallen

Hockeyskolan 18/19

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019