Mållöst i Märsta

28 Dec 2015

Premiären av vårserien blev en avslagen historia, där det stod 0-0 efter full tid. Wings tog sedan extrapoängen efter ett sent mål i förlängningen.

Det är inte ofta man pratar om ”en typisk 0-0-match” i hockey, men det här kändes faktiskt som en sådan. Det var två lag som inte verkade helt på topp efter julhelgen, och de farliga lägen som uppstod kom oftast efter att motståndarna hade slarvat. Det var nämligen mycket av den varan – felpassningar och tappad balans i var och vartannat byte. Isen var inte den bästa, vilket säkerligen bidrog till många av misstagen.

Försvarsspelet var desto bättre, och det går inte att klaga på arbetsinsatsen från Hammarbyspelarna som offrade sig rejält för varandra. Marcus Carlsson täckte mängder av skott och räddade nog åtminstone ett givet mål. Sebastian Andersson gjorde en bra insats i kassen, och släppte ingen puck förbi sig under ordinarie tid. Det gjorde inte heller hemmalagets målvakt, som precis som Sebbe gjorde bra ifrån sig och bidrog till att det var 0-0 efter tre perioder.

I förlängningen tappade en Bajenspelare balansen på offensiv blå, och Wings fick ett två mot ett-läge som man kunde utnyttja. Med 64.20 på klockan rasslade det till i nätet, och extrapoängen gick till hemmalaget. Poängfördelningen 2-1 får nog anses vara ganska rättvis, då hemmalaget hade något fler farliga målchanser än de grönvita.
Matchen kommer knappast gå till historien, och båda lagen har en hel del att jobba på inför fortsättningen. För Hammarbys del väntar närmast hemmamatch mot Haninge, redan på onsdag.

/Victor Nyström

foto: Carina Robertsson

Herr

-

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

fredag 3 februari
19:00 Kärrtorps IP

J18

-

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Viggbyholms IK - Hammarby IF

söndag 5 februari
20:00 Jägholmshallen

DamJunior

-

Hammarby IF - SDE HF

lördag 4 februari
18:30 Zinkensdamms IP

Herr

1 - 4

HOCKEYTVÅAN FORTS ÖSTRA B

Åker Strängnäs HC - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Åkers Ishall

Dam

4 - 2

Damallsvenskan

Södertälje SK - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:00 Scaniarinken

J20

Hammarby IF - Järfälla HC

måndag 30 januari
19:30 Kärrtorps IP

J18

1 - 2 (STR)

J18 ALLETTAN Div 1 ÖSTRA

Mälarö Hockeyförening - Hammarby IF

tisdag 31 januari
19:30 Allhallen

DamJunior

3 - 1

Damjunior Topp 6

AIK - Hammarby IF

fredag 27 januari
20:00 Ulriksdals IP Hall 3