Trojkan

KLART: Hammarby Hockey förändrar i ledarstaben

3 apr 2020

Hammarby Hockey har gjort klart med en ny ledarstab. Det gäller positionerna Huvudtränare, assisterande tränare och sportchef. 
”Vi har en utmaning framför oss i Hammarby Hockey”

Säsongen 19/20 tog som sagt slut väldigt plötsligt i och med Covic-19:s spridning i samhället. Därmed blev Hammarby Hockey kvar i Hockeyettan utan att kvala. Nu påbörjas arbetet till nästa säsong med en helt ny ledarstab.

Vi välkomnar Filip Algeman

Filip Algeman kliver in som ny huvudtränare i Hammarby Hockey. Algeman kommer närmast från Södertälje:s J18 lag där han förra säsongen var assisterade tränare bakom Robert Grääs. Södertälje tillhörde J18 Elit och kom på en fjärdeplats i tabellen. De lyckades med målet att ta sig till J18 Allsvenskan.

-Vi har en stor utmaning framför oss med spelare som tackar för sig och vi behöver bygga hop ett bra lag. Målbilden är att vi ska bli en timma bättre för varje träning och tillslut hamna på en Hockeyallsvensk nivå säger Algeman.

Tobias Jansson ny assisterande 

Bakom Filip Algeman kommer vi finna Tobias Jansson. Senast var Jansson scout åt Leksand i Stockholmsområdet för att hitta talanger till dalalaget. På fritiden pluggar han till magister på hockeygymnasiet och målet är att kunna arbeta med ishockey på heltid. Tobias har tillsammans med Filip coachat Djurgårdens ungdomslag tidigare.

Robert Grääs kliver in som sportchef

Robban är 47 år och har Hammarby som moderklubb. Han spelade i klubben på 90-talet i dåvarande division 1 (dagens Hockeyallsvenskan). Efter det for han till Tyskland för spel i Grefrather EV där han öste in poäng som back i två säsonger. När han kom tillbaka till Sverige igen blev det spel i Boden.

Robban kommer närmast från Södertälje:s J18-lag där han förra säsongen var huvudtränare.

Det ska bli spännande

– Med tips från Benny Rönnelöw och Jonas Fredmark fick vi höra att Robert Grääs och Filip Algeman som ett team sökte en utmaning och var intresserade av att ta sig an Hammarby hockey säger Ordförande Hans Malm och fortsätter.

”Grääs som tidigare spelat i Hammarby och Algeman med förflutet i FOC:en och Vallentuna. Grääs var tvungen att tänka om p.g.a. den civila situationen med jobb och familj. Då kom sportchefsjobbet upp som ett alternativ och Tobias Jansson klev in och bildade tränarpar med Algeman. Så konstellationen blev Robert Grääs som sportchef, Filip Algeman huvudtränare och Tobias Jansson assisterande tränare.

Det ska bli spännande att se hur de kan forma laget och vi ser fram emot att följa dem i vinter. ”

Välkomna till Hammarby Hockey önskar vi alla tre. Vi ses i vinter. 

Herr

-

PREL. TRÄNINGSMATCH

Tierps HK - Hammarby IF

lördag 27 augusti
19:00 Vegahallen

Herr

3 - 4

Alltvåan Östra 2021/2022

Sudrets HC - Hammarby IF

lördag 5 mars
16:00 Hemse Ishall

Dam

0 - 4

Play Off till SDHL. Kvartsfinal 2:3

Hammarby IF - IF Björklöven

söndag 6 mars
15:30 Zinkensdamms IP

J20

3 - 4

J20 ALLETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

lördag 26 februari
16:00 SDC-hallen

J18

3 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

söndag 6 mars
18:30 Zinkensdamms IP