Trojkan

KLART: Hammarby Hockey förändrar i ledarstaben

3 apr 2020

Hammarby Hockey har gjort klart med en ny ledarstab. Det gäller positionerna Huvudtränare, assisterande tränare och sportchef. 
”Vi har en utmaning framför oss i Hammarby Hockey”

Säsongen 19/20 tog som sagt slut väldigt plötsligt i och med Covic-19:s spridning i samhället. Därmed blev Hammarby Hockey kvar i Hockeyettan utan att kvala. Nu påbörjas arbetet till nästa säsong med en helt ny ledarstab.

Vi välkomnar Filip Algeman

Filip Algeman kliver in som ny huvudtränare i Hammarby Hockey. Algeman kommer närmast från Södertälje:s J18 lag där han förra säsongen var assisterade tränare bakom Robert Grääs. Södertälje tillhörde J18 Elit och kom på en fjärdeplats i tabellen. De lyckades med målet att ta sig till J18 Allsvenskan.

-Vi har en stor utmaning framför oss med spelare som tackar för sig och vi behöver bygga hop ett bra lag. Målbilden är att vi ska bli en timma bättre för varje träning och tillslut hamna på en Hockeyallsvensk nivå säger Algeman.

Tobias Jansson ny assisterande 

Bakom Filip Algeman kommer vi finna Tobias Jansson. Senast var Jansson scout åt Leksand i Stockholmsområdet för att hitta talanger till dalalaget. På fritiden pluggar han till magister på hockeygymnasiet och målet är att kunna arbeta med ishockey på heltid. Tobias har tillsammans med Filip coachat Djurgårdens ungdomslag tidigare.

Robert Grääs kliver in som sportchef

Robban är 47 år och har Hammarby som moderklubb. Han spelade i klubben på 90-talet i dåvarande division 1 (dagens Hockeyallsvenskan). Efter det for han till Tyskland för spel i Grefrather EV där han öste in poäng som back i två säsonger. När han kom tillbaka till Sverige igen blev det spel i Boden.

Robban kommer närmast från Södertälje:s J18-lag där han förra säsongen var huvudtränare.

Det ska bli spännande

– Med tips från Benny Rönnelöw och Jonas Fredmark fick vi höra att Robert Grääs och Filip Algeman som ett team sökte en utmaning och var intresserade av att ta sig an Hammarby hockey säger Ordförande Hans Malm och fortsätter.

”Grääs som tidigare spelat i Hammarby och Algeman med förflutet i FOC:en och Vallentuna. Grääs var tvungen att tänka om p.g.a. den civila situationen med jobb och familj. Då kom sportchefsjobbet upp som ett alternativ och Tobias Jansson klev in och bildade tränarpar med Algeman. Så konstellationen blev Robert Grääs som sportchef, Filip Algeman huvudtränare och Tobias Jansson assisterande tränare.

Det ska bli spännande att se hur de kan forma laget och vi ser fram emot att följa dem i vinter. ”

Välkomna till Hammarby Hockey önskar vi alla tre. Vi ses i vinter. 

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Hammarby IF - Nacka HK

fredag 29 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östa

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

onsdag 27 oktober
19:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 1 november
20:00 Stortorpshallen

J18

-

J18 Div 1 Östra B

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 31 oktober
17:30 Från Stan Hallen

Herr

1 - 6

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA B

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 26 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Dam

3 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 24 oktober
17:00 Zinkensdamms IP

J20

1 - 6

J20 DIV 1 ÖSTRA B

Saltsjöbadens IF - Hammarby IF

måndag 25 oktober
20:00 Saltsjöbadens Ishall

J18

9 - 4

J18 Div 1 Östra B

Hammarby IF - Lidingö Vikings HC 2

torsdag 21 oktober
19:50 Zinkensdamms IP