Jag har utvecklats nåt enormt

29 mar 2021

Under hösten lånades han in från Malmö Redhawks J20 lag. Men det har varit en turbulent tid i huvudstaden för Marcus Pedersen. -Trots två skador har jag utvecklats nåt enormt. 

Den 13 november anslöt 19 åriga Marcus Pedersen till Hammarby Hockey. Anledningen var att J20 serien slogs på paus och den nyblivna skåningen sökte speltid. Meningen var att Flemingsbergssonen skulle tillhöra föreningen fram till nyår och sedan åka hem till Malmö igen.

Tyvärr gick det inte särskilt lång tid innan första skadan kom. Under december månad bröt han nyckelbenet och sejouren i Bajen sågs ut att vara över. Men i och med att smittan av viruset spred sig igen efter jul blev J20-seriernas temporära nedstängning permanent och Pedersen stannade i Bajen.

Tillbaka på isen fortsatte han med sin poängskörd även under fortsättningsserien det blev tillslut 13 poäng på 27 matcher innan han olyckligt bryter båtbenet i handen under träning. I en intervju säger Marcus att han är tacksam för att fått chansen i Hammarby och att han utvecklats både i sitt spel och utanför isen. Detta var hans första seniorsäsong och det är stor skillnad från juniorhockeyn.

Under hösten kommer Marcus, om pandemin tillåter, att pröva vingarna borta i Nordamerika. – Jag kommer att åka över och spela collagehockey, det är i stort sett redan klart. Det enda som fattas är att jag ska bevisa att Hockeyettan inte är en proffsliga.

Reglerna säger att man inte får börja collage om man fått betalt i det yrket tidigare. Vilket inte borde vara några problem. Vi på Hammarby Hockey punkt se önskar Marcus stort lycka till och räknar med att han kommer hem till Söder sen med Stanley cup-bucklan om några år.

 

Herr

1- 3

Kvalserie till Hockeyettan

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

fredag 2 april
16:00 SDS-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners