HOCKEY ESPORT Lightning

Intervju: Pontus Claughton, kapten i Hammarby Hockey E-sport

16 jun 2020

Ett snack med Pontus Claughton, initiativtagare till Hammarby E-sport

Pontus kommer från Wisby Islanders som tog sig till kvartsfinal i NEO ECL 10 där han även var kapten och GM. Under säsongen spelade Pontus främst vänsterforward och samlade in 71 poäng (32 mål, 39 assist) på 32 matcher. 39 poäng (13 mål, 26 assist) under gruppspelet och 32 poäng (19 mål, 13 assist) under slutspelet.

Hur kom du i kontakt med Hammarby Hockey om detta?

Jag kontaktade Hammarby Hockey i April och föreslog att Bajen, som är ett stort varumärke och namn, borde skapa ett e-sportslag eftersom väldigt många SHL-lag har gjort samma satsning och nu även några allsvenska lag. De gav positiv respons direkt och dialogen löpte vidare. Jag är Hammarbyare sedan barnsben, så det blir lite som en dröm som går i uppfyllelse att få representera dem i ett sportsammanhang.

Du var ju kapten i ditt förra lag Wisby Islanders och nu i Hammarby Hockey; känner du mer press nu när du är kapten för en sån stor klubb som Hammarby?

Ja, lite press är det ju såklart, speciellt när jag kommer från den lägsta divisionen och bara spelat NHL i ett halvår ungefär jämfört med de flesta andra på denna nivå som spelat i massvis med år, men jag gillar pressen, annars hade jag inte tagit på mig den här rollen. Har hört att många i de högre divisionerna har snackat lite om mig och tycker att det är skrattretande att jag vågar höra av mig till dem för spel i Bajen i och med att jag kommer från just den lägsta divisionen, men det är bara kul.

Du var vänsterforward i Wisby Islanders men nu center, hur kommer det sig?

Det stämmer. Det var mest en anpassning efter laget, jag är i grunden center men vi kände att det blev bäst med mig som vinge då det passade in i vårat spel bättre. Men som sagt, min naturliga position är center då jag känner att jag får ut mest av mitt spel där, så det känns bra.

Slutligen, vad har du för mål?

Att bli bäst, såklart. Man ska sätta ribban högt. Om man inte tävlar för att bli bäst så förstår jag inte varför man tävlar. Sen måste man vara realistisk med, detta är ett långsiktigt projekt, vi tar en säsong i taget.

Kommentar från föreningen:

L-G Burman som är styrelseledamot och sektionsansvarig för nysatsningen på E-sport inom Hammarby Hockey säger:

”vi (Hammarby Hockey) har fått flera propåer om att starta lag inom e-sport, men Pontus gav ett seriöst intryck och efter första träffen var vi i styrelsen klara över att han är rätt kille att anförtro uppdraget.”

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Köping HC

onsdag 19 augusti
19:00 SDC-hallen

J20

-

TRÄNINGSMATCH

Köping HC - Hammarby IF

fredag 14 augusti
19:30 Köpings Ishall

J18

-

Grästorps PreseasonCup J18

Hammarby IF - Trelleborg Vikings

lördag 22 augusti
09:40 Åse Viste Arena

Dam


Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/hqadgacn/public_html/hammarby-hockey-3/wp-content/themes/addad-client/tpart-custom-results.php on line 209

-

Hammarby IF - -

torsdag 1 januari
00:00 -

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners