20171009-7

Ineffektivt Bajen tog två poäng på Zinken.

12 Okt 2017

Det var ett formstarkt Hammarby med tre raka segrar som kom till spel mot Södertälje på Zinken i kväll. Tyvärr fortsatte ineffektiviteten grina hemmalaget i ansiktet när man skjuter hela 21 skott i den första perioden, utan egentligen någon har varit farligt, och inte gör ett enda mål. Dock så ska inte skottstatistiken spegla matchbilden så mycket i denna match för att Södertälje med endast 11 utespelare idag gör det bra, oerhört bra, och det är en jämn match.

I den andra perioden så sänks tempot nå avsevärt och det är stundtals riktig dålig hockey som de 63 åskådarna bjuds på. Efter drygt halva matchen så får hemmalaget en riktigt jobbig utvisning i anfallszon och endast 4 sekunder senare så står det 0-1 på tavlan. Nu vaknade dock Bajen till lite och det blev bättre spel i slutet på perioden.

Även i den tredje perioden så drar hemmalaget på sig utvisningar, men denna gång så bli resultatet positivt. I en spelvändning så kastar Vendela Olsson i väg pucken mot mål och den får en konstig studs så den för dagen duktiga målvakten i Södertälje Ida Nordström får kapitulera. 1-1 och nu blir det fart på Söderbönorna som verkligen får upp tempot och skridskoåkningen, men tyvärr så står sig resultatet perioden ut.

Förlängning väntar och det tar endast 59 sekunder innan Michell Yucell får pucken lite så där halvfri och nu gör hon inga misstag. Bonuspoängen stannar kvar på Zinken. En poäng flyger dock iväg till Södertälje och det tycker undertecknad att de var värda, för de kämpade och slet och spelade faktiskt bra stundtals trots sitt fåtaliga manskap.

Vi säger även grattis till Vendela Olsson som gjorde sin första balja idag.
Nu får damerna vila sig i 8 dagar innan Kallhäll kommer på besök till Zinken nästa torsdag, då släpps pucken 20:00.

/Henric Wauge

(Bild: Arkivbild på Vendela Olsson)

Herr

-

Hockeyettan Östra

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

söndag 22 oktober
16:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östra

Haninge Anchors - Hammarby IF

söndag 22 oktober
12:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 Div. 1 Östra A

Segeltorps IF - Hammarby IF

lördag 28 oktober
17:30 Segeltorpshallen

Herr

2 - 1

Hockeyettan Östra

Huddinge IK - Hammarby IF

onsdag 18 oktober
19:00 Björkängshallen

Dam

5 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Kallhälls IF

torsdag 19 oktober
20:00 Zinkensdamms IP

J20

3 -2

J20 Östra

Hammarby IF - IFK Österåker Vikings HC

lördag 21 oktober
16:00 Zinkensdamms IP

Stötta Hammarby Hockey

Huvudpartner Herrlag

Huvudpartner Damlag

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019