Nacka

Ineffektivt Bajen tappade matchen

8 Okt 2017

Hammarby förlorade söndagens bortamatch mot Nacka med 6-4, efter att ha haft ledningen inför sista perioden.

Nacka hängde med bra i matchinledningen, och tog ledningen efter åtta minuter genom den tidigare Hammarbyspelaren Christopher Usov.
En Nackaspelare drog sedan på sig en märklig utvisning, för att ha skjutit in pucken i mål efter offsideavblåsning. Hammarby kunde utnyttja det numerära överläget, Jeff Karlborg kvitterade till 1-1. Bajen tog över mer och mer, och tog också ledningen genom Jesper Skogström.

I den andra perioden släppte Bajen till en tidigt kvittering, men dominerade sedan perioden helt och hållet. Precis som i den förra matchen hade man dock förtvivlat svårt att göra mål. Med prick fem minuter kvar av perioden fick Nacka ett matchstraff, och såeldes fick Bajen avsluta med 5 minuter i power play. Efter en lång period av press kom till slut målet med 11 sekunder kvar av perioden, genom en riktig projektil av Felix Lundqvist.

Ett psykologiskt viktigt mål som skulle ge tändvätska inför sista perioden, hoppades den röststarka Hammarbyklacken – men så blev det inte. Istället föll Hammarby ihop rejält i tredje, och Nacka gjorde mål fyra gånger om efter svagt spel i egen zon från de grönvita. Jesper Skogström reducerade till 6-4 i slutet, men närmare än så kom inte Bajen som alltså tappade ledningen och förlorade matchen trots stort spelövertag långa stunder.

Uddlöst framåt, och enkla mål i baken – det sammanfattar matchen. Nu väntar Wings hemma på onsdag, i vad som blir ett möte mellan de två sista lagen i tabellen. Bajen står kvar på två poäng efter sex matcher, medan Wings fortfarande är utan poäng.

/Victor Nyström

Herr

-

Hockeyettan Östra

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

söndag 22 oktober
16:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östra

Haninge Anchors - Hammarby IF

söndag 22 oktober
12:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 Div. 1 Östra A

Segeltorps IF - Hammarby IF

lördag 28 oktober
17:30 Segeltorpshallen

Herr

2 - 1

Hockeyettan Östra

Huddinge IK - Hammarby IF

onsdag 18 oktober
19:00 Björkängshallen

Dam

5 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Kallhälls IF

torsdag 19 oktober
20:00 Zinkensdamms IP

J20

3 -2

J20 Östra

Hammarby IF - IFK Österåker Vikings HC

lördag 21 oktober
16:00 Zinkensdamms IP

Stötta Hammarby Hockey

Huvudpartner Herrlag

Huvudpartner Damlag

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019