Nacka

Ineffektivt Bajen tappade matchen

8 Okt 2017

Hammarby förlorade söndagens bortamatch mot Nacka med 6-4, efter att ha haft ledningen inför sista perioden.

Nacka hängde med bra i matchinledningen, och tog ledningen efter åtta minuter genom den tidigare Hammarbyspelaren Christopher Usov.
En Nackaspelare drog sedan på sig en märklig utvisning, för att ha skjutit in pucken i mål efter offsideavblåsning. Hammarby kunde utnyttja det numerära överläget, Jeff Karlborg kvitterade till 1-1. Bajen tog över mer och mer, och tog också ledningen genom Jesper Skogström.

I den andra perioden släppte Bajen till en tidigt kvittering, men dominerade sedan perioden helt och hållet. Precis som i den förra matchen hade man dock förtvivlat svårt att göra mål. Med prick fem minuter kvar av perioden fick Nacka ett matchstraff, och såeldes fick Bajen avsluta med 5 minuter i power play. Efter en lång period av press kom till slut målet med 11 sekunder kvar av perioden, genom en riktig projektil av Felix Lundqvist.

Ett psykologiskt viktigt mål som skulle ge tändvätska inför sista perioden, hoppades den röststarka Hammarbyklacken – men så blev det inte. Istället föll Hammarby ihop rejält i tredje, och Nacka gjorde mål fyra gånger om efter svagt spel i egen zon från de grönvita. Jesper Skogström reducerade till 6-4 i slutet, men närmare än så kom inte Bajen som alltså tappade ledningen och förlorade matchen trots stort spelövertag långa stunder.

Uddlöst framåt, och enkla mål i baken – det sammanfattar matchen. Nu väntar Wings hemma på onsdag, i vad som blir ett möte mellan de två sista lagen i tabellen. Bajen står kvar på två poäng efter sex matcher, medan Wings fortfarande är utan poäng.

/Victor Nyström

Herr

-

Träningsmatch

Segeltorps IF - Hammarby IF

söndag 14 januari
19:30 Segeltorpshallen

Dam

-

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

måndag 18 december
19:00 Zinkensdamms IP

J20

-

J20 Div. 1 Östra A

Bålsta HC - Hammarby IF

måndag 18 december
19:55 Bålsta Ishall

Herr

2 - 4

Hammarby IF - Huddinge IK

onsdag 13 december
19:00 SDC-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Huddinge IK - Hammarby IF

onsdag 6 december
20:00 Björkängshallen

J20

0 - 7

J20 Div. 1 Östra A

Sundbybergs IK/Kista HC - Hammarby IF

lördag 9 december
14:15 Tulehallen

Bajenkvällen 2018-01-27

Stötta Hammarby Hockey

Huvudpartner Herrlag

Huvudpartner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019