Ineffektivt Bajen föll mot Åkers

12 okt 2014

Hammarby gör det mesta rätt i Åkers Ishall – utom mål. Trots mängder av Bajenchanser blir det vinst för hemmalaget med 2-0.

Åkers inleder matchen bra, och är det spelförande laget i inledningen. Precis som i flera tidigare matcher kommer Bajen igång efter några minuter, och spelar riktigt bra anfallsspel under andra halvan av första perioden. Åkers ligger högt och vi får många omställningslägen, som vi inte lyckas förvalta. Även hemmalaget har en del farliga lägen, men det är mållöst efter 20 minuter.

Den andra perioden ser ut ungefär som den första, med många klara målchanser åt båda hållen. Även om Bajens lägen känns något farligare är det Åkers som tar ledningen fyra minuter in i perioden. Efter målet följer några minuter där det är Bajen för hela slanten, men trots ett par 5 mot 3-lägen hittar vi inte rätt. Hemmalaget tar sedan över mer och mer, men det blir inga fler mål i perioden.

Hammarby fortsätter jaga kvittering i tredje perioden, utan att få utdelning. Åkers kan istället utöka till 2-0 i power play, när det blir väldigt rörigt framför Josef Nilsson. En hemmautvisning och en utplockad målvakt gör att Bajen får spela 6 mot 4 i slutminuterna, men närmare än en puck som dansar på mållinjen kommer man inte. Åkers håller undan och vinner den jämna matchen med 2-0.

Hammarbys spel är riktigt bra, mot ett lag som tillhör de absolut bästa i serien. Det är oerhört ineffektivt från bägge lagen, men Åkers får till slut in två puckar och det är det som räknas. Spelmässigt tar vi flera kliv framåt för varje match, och med lite mer skärpa i avsluten kan vi störa alla lag i serien. Nu väntar närmast jumbon Värmdö på onsdag, i en match där Bajen får hållas som favoriter.

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners