Ineffektivt Bajen föll mot Åkers

12 okt 2014

Hammarby gör det mesta rätt i Åkers Ishall – utom mål. Trots mängder av Bajenchanser blir det vinst för hemmalaget med 2-0.

Åkers inleder matchen bra, och är det spelförande laget i inledningen. Precis som i flera tidigare matcher kommer Bajen igång efter några minuter, och spelar riktigt bra anfallsspel under andra halvan av första perioden. Åkers ligger högt och vi får många omställningslägen, som vi inte lyckas förvalta. Även hemmalaget har en del farliga lägen, men det är mållöst efter 20 minuter.

Den andra perioden ser ut ungefär som den första, med många klara målchanser åt båda hållen. Även om Bajens lägen känns något farligare är det Åkers som tar ledningen fyra minuter in i perioden. Efter målet följer några minuter där det är Bajen för hela slanten, men trots ett par 5 mot 3-lägen hittar vi inte rätt. Hemmalaget tar sedan över mer och mer, men det blir inga fler mål i perioden.

Hammarby fortsätter jaga kvittering i tredje perioden, utan att få utdelning. Åkers kan istället utöka till 2-0 i power play, när det blir väldigt rörigt framför Josef Nilsson. En hemmautvisning och en utplockad målvakt gör att Bajen får spela 6 mot 4 i slutminuterna, men närmare än en puck som dansar på mållinjen kommer man inte. Åkers håller undan och vinner den jämna matchen med 2-0.

Hammarbys spel är riktigt bra, mot ett lag som tillhör de absolut bästa i serien. Det är oerhört ineffektivt från bägge lagen, men Åkers får till slut in två puckar och det är det som räknas. Spelmässigt tar vi flera kliv framåt för varje match, och med lite mer skärpa i avsluten kan vi störa alla lag i serien. Nu väntar närmast jumbon Värmdö på onsdag, i en match där Bajen får hållas som favoriter.

/Victor Nyström

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Hammarby IF - Värmdö HC

tisdag 12 december
19:00 Kärrtorps IP

J20

-

J20 Regional Fortsättning

Vallentuna Hockey - Hammarby IF

måndag 11 december
19:40 Vallentuna Ishall

J18

-

J18 Div 1 Östra D

Hammarby IF - Eskilstuna Linden

torsdag 14 december
19:30 Kärrtorps IP

Herr

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Sollentuna HC - Hammarby IF

fredag 8 december
19:00 SVEAB Arena

Dam

NDHL DamEttan Östra

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 10 december
15:00 Zinkensdamms IP

J20

J20 Regional Fortsättning

Hammarby IF - Nyköpings SK

lördag 9 december
17:30 Kärrtorps IP

J18

J18 Div 1 Östra D

Älta IF - Hammarby IF

söndag 10 december
18:30 Ältahallen

DamJunior

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

onsdag 6 december
17:30 Zinkensdamms IP