Hemmasviten förlängdes – Bajen (nästan) i serieledning

19 okt 2016

Hammarby släppte för första gången in ett mål i Zinkens ishall, men vad gjorde väl det när man precis som i de tidigare hemmamatcherna satte tre framåt och besegrade Haninge i toppmötet!

Skottstatistiken i den första perioden vanns klart av Bajen, men spelmässigt var det jämnare och Haninge tog ledningen strax före paus.
Bajen trummade på i den andra akten, men motståndet var tufft och det var fortsatt en jämn historia när Haninge i slutet av perioden drog på sig tre utvisningar på kort tid. I spel 5 mot 3 kunde hemmalaget kvittera, genom Chris Engzell som satte sitt första mål i seriespelet.

Den täta kampen fortsatte i sista perioden. När Hammarby fick nytt power play-läge var det en annan back som klev fram och gjorde sitt första mål för säsongen – klacken hann precis börja sjunga om Tidaholm när lagkapten Linn Asplund prickade rätt. Bara en dryg minut senare var det en annan gammal Haningespelare, Anne Girtz, som gjorde mål på de tidigare lagkamraterna och det var 3-1 till Bajen. Haninge jagade på för reducering in i det sista, och det var nära flera gånger om. Holterud släppte dock inte några fler puckar förbi sig, och Hammarby tog sig efter segern nästan upp i serieledning. Samma poäng som Kallhäll och samma målskillnad på +5 räcker dock ”bara” till andraplatsen då Bajen gjort färre mål.

I den täta tabellen är det tre lag som skuggar bara två poäng bakom toppduon, och ett av dem är Hammarbys nästa motståndare AIK. Nytt toppmöte redan i nästa omgång alltså, nu på söndag kl 12.30 på Ulriksdals IP (Ritorp).

/Victor Nyström

 

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners