P03 3169-Redigera

Hattrick av Blomkvist när Bajen tog storseger

30 Nov 2018

Hammarby vann fredagens bortamatch mot Huddinge i stor stil – hela 8-1!

Det var Bajen som dominerade från start, och större delen av den första perioden spenderades i anfallszon. Hammarby sköt 20 skott i perioden, att jämföra med hemmalagets enda. Efter många fina lägen där det varit nära spräcktes till slut nollan efter knappa kvarten, då Ebba Nielsen satte sitt första mål i Hammarbytröjan.

Det blev periodens enda mål, men det skulle komma mer i andra. Det började dock snöpligt – Huddinge fick ett numerärt överläge och kvitterade 4.29 in i perioden. Ordningen återställdes dock snabbt, bara 24 sekunder hade Hammarby hunnit med att få ett power play och återta ledningen genom Cecilia Libassi.

Fem minuter senare hade både trean och fyran trillat in, först var det Linnea Örnqvist som prickade rätt och sedan Sandra Borglycke (forward för dagen) som höll sig framme. Innan perioden var slut hann också Johanna Blomkvist skriva in sig i målprotokollet, och ställningen var 1-5 inför den sista akten.

Om den andra perioden varit händelserik så var den första kvarten av tredje raka motsatsen, men de sista fem minuterna rasslade det till rejält. Ebba Nielsen satte sitt andra mål för kvällen, Johanna Blomkvist gjorde likadant och hann dessutom med att fullborda sitt hattrick i stutminuten när hon fastställde slutresultatet 1-8.

Det var klasskillnad mellan lagen och segern var solklar, för ett Hammarby som spelade riktigt bra långa stunder i första och andra perioden. Ny match redan på söndag, då Bajen tar emot Haninge Anchors ”hemma” i Husby ishall.

/Victor Nyström

Herr

-

Hockeyettan Östra vår

IF Vallentuna BK - Hammarby IF

söndag 27 januari
16:00 Vallentuna Ishall

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

måndag 28 januari
19:45 Gränbyhallen

J20

-

J20 Div 1 Forts

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

lördag 26 januari
18:30 SDC-hallen

Herr

2 - 0

Hockeyettan Östra vår

Sollentuna HC - Hammarby IF

söndag 20 januari
16:00 Sveab arena

Dam

4 - 1

Damettan Östra

Hammarby IF - Huddinge IK

tisdag 22 januari
20:00 Husby Ishall

J20

1 - 3

J20 Div 1 Forts

Hammarby IF - Järna SK

söndag 20 januari
16:20 SDC-hallen

Hockeyskolan 18/19

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019