Härlig seger mot Huddinge!

27 Nov 2013

Några supportrar med E1 ultras i spetsen hade kraftsamlat för kvällens match. När spelarna entrade isen så kokade LW-hallen. Spelarna såg riktigt taggade ut. Redan en minut in i matchen presenterar Jesper Kokkonen sig själv och tvålar dit 1-0 för Hammarby och hela hallen exploderar ut i glädje. Hammarby spelar aggressivt och håller hög intensitet och äger första perioden. Åtta minuter in i matchen gör Hammarby 2-0 målskytt, Sebastian Johansson. Huddinge kräver timeout.  Strax efter åker Jesper Kokkonen ut för tripping och Huddinge får lira 5 mot 4 och reducerar till 2-1. Likaså kvitteringen kommer under ett PP. Sju minuter kvar av första perioden så trycker Emil Mårtensson in 3-2 för Hammarby. I slutet av perioden byter Huddinge målvakt.

Redan fyra minuter in i den andra perioden blir de lite tumult och Huddinge och Hammarbys Joakim Anmark åker ut för roughing. Strax efter det får Huddinge en man till utvisad för slashing. Då passar Emil Mårtensson på att göra 4-2 till Hammarby. Två minuter efter 4-2 målet gör Robin ”jalkis” Jalkerud 5-2 och jag tror nästan att taket ska lyfta. I slutet av perioden får Jesper Kokkonen en klockren smäll ut av Huddinge spelaren, men domare Taskinen väljer att visa ut båda för roughing. Hammarby som är kända för att göra en mindre bra andra period spelar riktigt bra.

Tredje perioden så tar Huddinge över mer och reducerar till 5-3 under PowerPlay. Hammarby blir allt mera tillbaka pressat och när de är tio minuter kvar så får Huddinge in fjärde målet. Slutet blir en riktig rysare. Huddinge tar ut målvakten och får in en till utespelare och forcerar för kvittering, men Hammarby håller undan och gör en riktigt bra laginsats och vinner över serieledarna.

Man märkte verkligen att den härliga stämningen från läktaren smittade av sig på spelarna. Vi vill rikta ett stort tack till alla grönvita supportrar som tog sig till LW-hallen och stöttade laget till seger.