sskhemma

Händelserik avslutning när damerna förlorade i premiären

30 sep 2018

Efter två händelsefattiga perioder hettade det till rejält i tredje, när Hammarby förlorade hemmapremiären mot Södertälje SK med 3-4.

Bajen har haft mycket sjukdomar och bara spelat två matcher under försäsongen, och under matchinledningen syntes det att laget inte är hundra procent samspelt än – men det blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Det var två ganska jämna lag som skrinnade ut på Zinkensdamms is den här kvällen. Hammarby skapade lite fler chanser, men SSK kändes farliga när lägena kom och det var också bortalaget som fick in det enda målet i den första perioden, ett riktigt vackert sådant.

Utvisningarna duggade ganska tätt i den andra perioden, men inget av lagen hade någon framgång i sina power play och det blev inga mål i andra – men desto fler skulle det bli under den sista tredjedelen.

Åtta minuter in i tredje spräcktes äntligen nollan, när Veronica Gifting kämpade in sitt första mål i Hammarbytröjan. Kort därefter tog Bajen ledningen i numerärt underläge (!) efter ett perfekt placerat slagskott från Linn Hansén. Bara 19 sekunder senare, innan Hammarby hade hunnit bli fulltaliga, kvitterade Södertälje. Ytterligare 90 sekunder senare var det på nytt ledning för bortalaget, men Hammarby hade inte gett upp och tog nu över mer och mer.

Vi fick ytterligare en premiärmålskytt i Johanna Blomqvist, som kvitterade till 3-3 med fyra minuter kvar. Även den här gången hade dock SSK blixtsnabbt svar på tal, de behövde bara 26 sekunder på sig för att återta ledningen. Det sjätte målet inom loppet av åtta minuter blev det sista för matchen, och bortalaget höll alltså undan till seger.

Precis som i herrmatchen tidigare under dagen var marginalerna emot de grönvita, och sett till spelet hade tre poäng för Bajen nog speglat matchen bättre – men Södertälje gjorde det också riktigt bra och visade prov på effektivitet framför kassen. Med det här spelet kommer man definitivt vara med och utmana i toppen av tabellen under vintern.

Uppladdningen har inte varit den bästa med alla sjukdomar som gått i laget, spelet kommer fungera ännu bättre när Hammarby fått lite mer tid att spela ihop sig och har alla spelare tillgängliga. Insatsen i premiären var klart godkänd, och det finns mycket positivt att ta med sig inför nästa match som spelas på onsdag borta mot SDE!

/Victor Nyström

Herr

-

Hockeyettan Östra vår

IF Vallentuna BK - Hammarby IF

söndag 27 januari
16:00 Vallentuna Ishall

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

måndag 28 januari
19:45 Gränbyhallen

J20

-

J20 Div 1 Forts

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

lördag 26 januari
18:30 SDC-hallen

Herr

2 - 0

Hockeyettan Östra vår

Sollentuna HC - Hammarby IF

söndag 20 januari
16:00 Sveab arena

Dam

4 - 1

Damettan Östra

Hammarby IF - Huddinge IK

tisdag 22 januari
20:00 Husby Ishall

J20

1 - 3

J20 Div 1 Forts

Hammarby IF - Järna SK

söndag 20 januari
16:20 SDC-hallen

Hockeyskolan 18/19

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019