sskhemma

Händelserik avslutning när damerna förlorade i premiären

30 sep 2018

Efter två händelsefattiga perioder hettade det till rejält i tredje, när Hammarby förlorade hemmapremiären mot Södertälje SK med 3-4.

Bajen har haft mycket sjukdomar och bara spelat två matcher under försäsongen, och under matchinledningen syntes det att laget inte är hundra procent samspelt än – men det blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Det var två ganska jämna lag som skrinnade ut på Zinkensdamms is den här kvällen. Hammarby skapade lite fler chanser, men SSK kändes farliga när lägena kom och det var också bortalaget som fick in det enda målet i den första perioden, ett riktigt vackert sådant.

Utvisningarna duggade ganska tätt i den andra perioden, men inget av lagen hade någon framgång i sina power play och det blev inga mål i andra – men desto fler skulle det bli under den sista tredjedelen.

Åtta minuter in i tredje spräcktes äntligen nollan, när Veronica Gifting kämpade in sitt första mål i Hammarbytröjan. Kort därefter tog Bajen ledningen i numerärt underläge (!) efter ett perfekt placerat slagskott från Linn Hansén. Bara 19 sekunder senare, innan Hammarby hade hunnit bli fulltaliga, kvitterade Södertälje. Ytterligare 90 sekunder senare var det på nytt ledning för bortalaget, men Hammarby hade inte gett upp och tog nu över mer och mer.

Vi fick ytterligare en premiärmålskytt i Johanna Blomqvist, som kvitterade till 3-3 med fyra minuter kvar. Även den här gången hade dock SSK blixtsnabbt svar på tal, de behövde bara 26 sekunder på sig för att återta ledningen. Det sjätte målet inom loppet av åtta minuter blev det sista för matchen, och bortalaget höll alltså undan till seger.

Precis som i herrmatchen tidigare under dagen var marginalerna emot de grönvita, och sett till spelet hade tre poäng för Bajen nog speglat matchen bättre – men Södertälje gjorde det också riktigt bra och visade prov på effektivitet framför kassen. Med det här spelet kommer man definitivt vara med och utmana i toppen av tabellen under vintern.

Uppladdningen har inte varit den bästa med alla sjukdomar som gått i laget, spelet kommer fungera ännu bättre när Hammarby fått lite mer tid att spela ihop sig och har alla spelare tillgängliga. Insatsen i premiären var klart godkänd, och det finns mycket positivt att ta med sig inför nästa match som spelas på onsdag borta mot SDE!

/Victor Nyström

Herr

-

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 21 augusti
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J20

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J18

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

Herr


Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/hqadgacn/public_html/hammarby-hockey-3/wp-content/themes/addad-client/tpart-custom-results.php on line 209

HOCKEYETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - TBD

torsdag 1 januari
00:00 

Dam

6 - 4

Träningsmatch

Hammarby IF - Island

onsdag 27 mars
18:30 Järfälla Ishall