Hammarby föll på straffar mot Haninge

8 jan 2015

389 åskådare i Torvalla ishall välkomnade bortalaget Hammarby och hemmalaget Haninge Anchors HC till onsdagens sammandrabbning med matchstart 19:00. Spelet stämde bättre för Hammarby än i senaste matchen mot Enköping och det hårda offensiva arbetet skulle ge utdelning. Matchen gick dock till ett spännande straffavgörande.

Hammarby inledde matchen med en stark offensiv hockey och sökte spel ut mot kanterna, skott och passningar framför kassen. Haninge hann inte med i de snabba omställningarna och hamnade lite på efterkälken. Inom loppet av de första tio tvingades Haninge dra på sig två utvisningar, och i spel 5 mot 3 skulle Hammarby göra dagens första mål; detta genom Leo Engman assisterad av Mattias Forsberg. Leo fick puck på vänster sida i offensiv zon, höll inne med passningen och hittade luckan till vänster om Haningemålvakten Johan Johansson.

Den snabba offensiven fortsatte för Hammarbys del och endast fem minuter efter ledningsmålet skulle det bli 0-2 efter förarbete av Jonathan Tärnblom och Mattias Forsberg. Hampus Harlestam drog åt sig pucken och kom i hög fart mot mål. Haningemålvakten Johan Johansson gick först åt vänster, Hampus åt höger, Johansson följde efter och lämnade luckan i kassen. Hampus Harlestam fintade och sköt pucken i mål.

I den andra perioden lade Haninge in en ny växel. Hammarby kom inte lika enkelt igenom och mycket kom att handla om det defensiva arbetet. Efter 4:24 in i perioden skulle hemmalaget reducera till 1-2. Stefan Pettersson hittades fri i offensiv zon och satte pucken till vänster om Linus Lundin i målet. Lite mindre än fyra minuter senare kom även kvitteringen till 2-2 genom hemmalagets Marcus Carlsson efter en snabb omställning i powerplay.

Efter lite drygt en halvtimmes spel hittade Haninge återigen en man fri i offensiv zon. Den här gången var det Christoffer Odljung som satte ledningsmålet och gav Haninge 3-2. Men Hammarby skulle komma tillbaka…

Kvitteringen och 3-3 målet var matchens delikatess. Haninge backade hem med en spelare bakom egen kasse i en tänkt omställning. Hampus Harlestam följde efter och lyckades läsa backen, sno åt sig pucken och hitta en framstormande Mattias Forsberg. Hampus hittade rätt med passen och Mattias Forsberg sköt. Haningemålvakten Johan Johansson var visserligen på pucken, men tvingades se den passera mållinjen.

I den tredje perioden skiftade matchen karaktär rejält och det blev svårare att upprätthålla det höga tempo som tidigare varit tongivande. Haninge och Hammarby försökte samla ihop lagen både i boxplay och powerplay och hålla rent framför respektive mål. När klockan stod på 55:20 åkte Oscar Liljeroth i Haninge på 20+5 efter Game Misconduct respektive Checking to the head. Haninge höll dock undan och matchen gick till förlängning.

I förlängningen fortsatte det viktiga defensiva arbetet från den tredje perioden, och när de offensiva omställningarna ägde rum lyckades båda målvakterna avvärja målchanserna. Skottstatistiken i matchen slutade 29 för Haninge och 31 för Hammarby.

Efter en mållös förlängning väntade straffar.

Hampus Harlestam satte 0-1 för Hammarby.
Fredric Weigel satte 1-1 för Haninge.
Stefan Pettersson satte 2-1 för Haninge.

För mer statistik och samtliga straffskyttar, se följande länk:

I och med 2-1 efter straffar vann Haninge tillslut matchen med 4-3.

Ett stort tack till alla supportrar som kom och stöttade Hammarby!

Hammarby tog med sig 1 poäng mot Haninge och nu väntar en extremt viktig bortamatch mot Väsby söndagen den 11 januari med matchstart 16:00 i Vilundaparkens ishall.