God Jul & Gott Nytt År!

21 Dec 2018

Julen står för dörren och vi hoppas att ni får en bra jul och ett lika bra nyår. Vi fortsätter att spela hockey, om än på andra platser och under lite förändrade förutsättningar än tidigare.

Som ni säkert sett i media så har hallfrågan kommit en bit högre upp på agendan. Hammarby IF alliansstyrelse och Hammarby hockey har uppvaktat idrottsborgarrådet Karin Ernlund och diskuterat problemen med bristen på ishallar.

Karin visade stor förstående för att det behövs både en kortsiktig lösning och en längre plan för att förbättra situationen. Idrottsförvaltningen har nu fått ett uppdrag att se över en lösning för Kärrtorp där alternativ som en tältlösning eller en enklare ishall ligger i uppdraget.

En ny ishall på Zinkensdamm diskuteras, liksom en igångsättning av det sedan tidigare planerade bygget av två ishallar på Sätra – något som också bör skyndas på.

Som vanligt vet man inte hur fort något av detta kan bli verklighet även om det låter mycket lovande när vi pratar med politikerna, men att idrottsförvaltningen har fått ett uppdrag är ändå ett steg framåt.

Hockeyns damlag tränar och spelar för tillfället i Husby ishall och har blivit väl omhändertagna där även om det inte direkt kan ses som ”Bajenland”.

Juniorerna har lockat till sig fler spelare och skördat framgångar i seriespelet. Laget har också fått möjlighet att bedriva verksamheten på Sätra där även herrarna har sin verksamhet. Det är VÄLDIGT positivt för föreningen och underlättar möjligheterna att etablera ett samarbete mellan lagen.

MB hockey har också erbjudit ett samarbete med deras J-18 lag och Hammarbys  J20-lag; något som vi verkligen ser som en räddning i det svåra läge vi befinner oss i, och vi riktar ett Stort Tack till MB-hockey i den frågan.

De minsta från Hockeyskolan och uppåt kämpar på vid uterinken på Kärrtorps IP och alla elever, spelare och ledare gör ett strålande jobb med att hålla humöret på topp och att få verksamheten att rulla på. Vi hoppas på en snabb lösning för Kärrtorp så att de kan få komma inomhus så att säsongen säkras upp innan vårsolen tittar fram. Om inte den här säsongen så till kommande säsong.

A-herrarna börjar seriespelet i Hockeyettans fortsättningsserie den 28 december med en hemmamatch mot Segeltorp. Grabbarna är taggade och med något undantag friska och klara för spel!

God Jul och Gott Nytt år från oss alla till er alla!

Hammarby hockey.

Herr

-

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 21 augusti
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J20

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J18

-

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

Dam

6 - 4

Träningsmatch

Hammarby IF - Island

onsdag 27 mars
18:30 Järfälla Ishall

J18

6 - 2

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - Trångsunds IF

lördag 25 maj
15:30 SDC-hallen