God Jul & Gott Nytt År!

21 Dec 2018

Julen står för dörren och vi hoppas att ni får en bra jul och ett lika bra nyår. Vi fortsätter att spela hockey, om än på andra platser och under lite förändrade förutsättningar än tidigare.

Som ni säkert sett i media så har hallfrågan kommit en bit högre upp på agendan. Hammarby IF alliansstyrelse och Hammarby hockey har uppvaktat idrottsborgarrådet Karin Ernlund och diskuterat problemen med bristen på ishallar.

Karin visade stor förstående för att det behövs både en kortsiktig lösning och en längre plan för att förbättra situationen. Idrottsförvaltningen har nu fått ett uppdrag att se över en lösning för Kärrtorp där alternativ som en tältlösning eller en enklare ishall ligger i uppdraget.

En ny ishall på Zinkensdamm diskuteras, liksom en igångsättning av det sedan tidigare planerade bygget av två ishallar på Sätra – något som också bör skyndas på.

Som vanligt vet man inte hur fort något av detta kan bli verklighet även om det låter mycket lovande när vi pratar med politikerna, men att idrottsförvaltningen har fått ett uppdrag är ändå ett steg framåt.

Hockeyns damlag tränar och spelar för tillfället i Husby ishall och har blivit väl omhändertagna där även om det inte direkt kan ses som ”Bajenland”.

Juniorerna har lockat till sig fler spelare och skördat framgångar i seriespelet. Laget har också fått möjlighet att bedriva verksamheten på Sätra där även herrarna har sin verksamhet. Det är VÄLDIGT positivt för föreningen och underlättar möjligheterna att etablera ett samarbete mellan lagen.

MB hockey har också erbjudit ett samarbete med deras J-18 lag och Hammarbys  J20-lag; något som vi verkligen ser som en räddning i det svåra läge vi befinner oss i, och vi riktar ett Stort Tack till MB-hockey i den frågan.

De minsta från Hockeyskolan och uppåt kämpar på vid uterinken på Kärrtorps IP och alla elever, spelare och ledare gör ett strålande jobb med att hålla humöret på topp och att få verksamheten att rulla på. Vi hoppas på en snabb lösning för Kärrtorp så att de kan få komma inomhus så att säsongen säkras upp innan vårsolen tittar fram. Om inte den här säsongen så till kommande säsong.

A-herrarna börjar seriespelet i Hockeyettans fortsättningsserie den 28 december med en hemmamatch mot Segeltorp. Grabbarna är taggade och med något undantag friska och klara för spel!

God Jul och Gott Nytt år från oss alla till er alla!

Hammarby hockey.

Herr

-

Hockeyettan Östra vår

IF Vallentuna BK - Hammarby IF

söndag 27 januari
16:00 Vallentuna Ishall

Dam

-

Damettan Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

måndag 28 januari
19:45 Gränbyhallen

J20

-

J20 Div 1 Forts

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

lördag 26 januari
18:30 SDC-hallen

Herr

2 - 0

Hockeyettan Östra vår

Sollentuna HC - Hammarby IF

söndag 20 januari
16:00 Sveab arena

Dam

4 - 1

Damettan Östra

Hammarby IF - Huddinge IK

tisdag 22 januari
20:00 Husby Ishall

J20

1 - 3

J20 Div 1 Forts

Hammarby IF - Järna SK

söndag 20 januari
16:20 SDC-hallen

Hockeyskolan 18/19

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019