Emsjo

Fredrik Emsjö lägger av

3 sep 2016

Fredrik Emsjö har idag meddelat att han avslutar karriären. Fredrik var i Hammarby hela den förra säsongen, men på grund av flera skador och en längre avstängning hann han bara spela 9 seriematcher för klubben.
Vi tackar Fredrik för den här tiden, och önskar lycka till i den civila karriär som nu väntar!

Fredrik egna ord om varför han väljer att sluta

Det är med sorg i hjärta och själ jag måste meddela att jag beslutat att sluta med ishockey. Efter alla hjärnskakningar jag fått och andra skador de senaste åren och självklart den sk ”domarincidenten” så har jag faktiskt krasst sätt bara i praktiken spelat en säsong de 3 senaste åren. Jag är väl ett exempel på en av de där spelarna som inte alltid haft stolpe-in i karriären. Motivationen har successivt sjunkit under försäsongen samtidigt som nya möjligheter nu uppenbarat sig.

Jag har alltid haft ambitionen att göra en hockeykarriär och gett järnet för det men för att kunna ge det chansen så vet jag att den tid som krävs kan jag inte kombinera med det yrke jag nyligen börjat på. Mitt vägskäl har kommit nu och jag väljer efter att ha spelat hockey i 15 år nu att satsa vidare på en civil karriär inom försäljning och marknadsföring.

Många härliga minnen har jag fått från min tid i Hammarby både i A-laget som pojklaget. Bortamatchen mot Visby/Roma var en otrolig känsla när vi gick av båten och hela båten sjöng Hammarbyramsor när vi gick av båten, det är bara Bajenfans som kan skapa en sådan stämning.

Jag vill tacka,

– Benny för att han gav mig chansen och de inspirerande samtal vi hade innan jag skrev på för Hammarby och den tilltro han gav mig.

– Lagkamraterna och alla ledarna i Hammarby som är fantastiskt härliga vänner att ha spelat med och som skapar en otrolig stämning i laget.

– Min familj som trott på mig och ställt upp för mig och alltid funnits där i både i med och motvind.

– Alla Hammarbysupportrar som både hejat fram men också visat stöd för mig på olika sätt under den här tiden, finns inget annat lag som har så engagerande supportrar.

Jag säger hej då till ishockeyn nu, men lovar att komma ned och kolla matcher och självklart hålla koll på hur det går.

Vi ses.

Med bästa hälsningar

Fredrik Emsjö #19

Herr

-

ATG HOCKEYETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - Sollentuna HC

onsdag 27 november
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östra

Hammarby IF - AIK

söndag 24 november
16:00 Kärrtorps IP

J20

-

J-20 DIV 1 ÖSTRA

Hammarby IF - Spånga IS IK

lördag 23 november
17:30 SDC-hallen

J18

-

J-18 Div 1 Östra

Haninge Anchors - Hammarby IF

söndag 24 november
17:00 Torvalla Ishall

Herr

5 - 1

ATG HOCKEYETTAN ÖSTRA

Wings HC Arlanda - Hammarby IF

onsdag 20 november
19:00 Pinbackshallen

Dam

1 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

onsdag 20 november
19:30 Kärrtorps IP

J20

4 - 5

J-20 DIV 1 ÖSTRA

Järna SK - Hammarby IF

måndag 18 november
19:30 Järna Ishall

J18

1 - 3

J-18 Div 1 Östra

Boo HC 2 - Hammarby IF

onsdag 20 november
19:15 Björknäs Ishall