Första trepoängaren när Wings blev nollade

8 okt 2014

Efter en tuff säsongsinledning var onsdagens 4-0-seger mot Wings mycket skön. Hammarby är det bättre laget i matchen, och segern är rättvis.

Wings inleder piggt, och sätter en hård press under matchens första minuter. Hammarby kommer sedan in i matchen mer och mer, och skapar många farliga chanser under den första perioden. Framförallt är det kedjan med Harlestam, Despotovic och Forsberg som ligger bakom farligheterna, men man lyckas inte spräcka nollan. Wings har också några bra chanser, men Josef Nilsson i Bajenkassen står i vägen och avvärjer bland annat ett friläge. 0-0 efter en period är ett rättvist resultat, möjligen att Bajen är något närmare ett ledningsmål men spelet böljar fram och tillbaka.

Wings inleder andra perioden precis som den första, med hög intensitet. Efter drygt två minuter kommer utdelningen – för Hammarby. Mattias Wigley får plötsligt pucken i fritt läge och pangar in 1-0. Tempot och spelkvaliteten är något lägre i den andra perioden än i den första, men återigen växer Hammarby ju längre in i perioden vi kommer. Vi skapar flera bra lägen och borde kanske ha gjort ytterligare något mål. Wingsspelarna ser frustrerade ut.

I den tredje perioden är det klart överläge för de grönvita, och två gånger Forsberg blir målskyttar. Mattias ökar på ledningen när han kommer ensam med målvakten, och Oliver ökar på till 3-0 med en elegant backhand. Wings kommer tillbaka något de sista 7-8 minuterna, och när Hammarby får en utvisning med 2,5 minuter kvar tar man timeout och plockar ut målvakten. Något mål blir det dock inte för bortalaget den här kvällen. Josef Nilsson gör en kanonmatch och får hålla nollan, och med 44 sekunder kvar fastställer Hampus Harlestam slutresultatet 4-0 i tom kasse. Säsongens första trepoängare är ett faktum!

Bajen gör säsongens hittills bästa insats. Det känns stabilt framförallt under andra halvan av matchen, och anfallsspelet är stundtals riktigt bra. Bakåt bjuder vi fortfarande på för mycket enkla lägen, och det blir lite väl ofta som man försöker dra en gubbe för mycket istället för att söka en lagkamrat. Josef Nilsson gör en kanonmatch mellan stolparna, hade det inte varit för flera fina räddningar från hans sida kunde det blivit betydligt jämnare siffror. Bajen var dock det bättre laget, och hade lägen till fler mål, så segern är klart rättvis.

Nu väntar närmast en tuff bortamatch mot Åkers/Strängnäs på söndag. Är spelarna på tårna och gör ett lika bra jobb som mot Wings, finns alla möjligheter att få med sig poäng hem!

/Victor Nyström

Här kan ni se intervjuerna efter matchen

Fotona är tagna av Martin Nuclér

Herr

-

HOCKEYETTAN ÖSTRA

Hudiksvalls HC - Hammarby IF

söndag 22 september
16:00 Glysishallen

Dam

-

Div 1 Östra

SDE HF - Hammarby IF

söndag 29 september
00:00 Enebybergs Ishall

J20

-

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

TBD - Hammarby IF

måndag 30 september
00:00 TO BE DECIDED

J18

-

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - Värmdö Hockey

söndag 22 september
18:00 SDC-hallen

Herr

5 - 8

HOCKEYETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - Segeltorps IF

onsdag 18 september
19:00 SDC-hallen

Dam

6 - 4

Träningsmatch

Hammarby IF - Island

onsdag 27 mars
18:30 Järfälla Ishall

J20

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

SDE HF - Hammarby IF

lördag 14 september
14:30 Stockhagens Ishall

J18

5 - 2

FINAL - Eskilstuna Linden Hockey Cup

Hammarby IF - Gnesta IK

lördag 14 september
19:20 Smehallen

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019