Förlust på Gotland

15 Nov 2013

För andra gången i höst tog sig Hammarby över till Gotland för att spela mot Visby/Roma på fredagskvällen. Hemmalaget var ett nummer större, och vann rättvist med 6-2.

Det började dock på bästa sätt för Bajen, som tog ledningen redan efter två minuter. Joakim Arnmark, som nyligen kommit tillbaka efter en tids skadefrånvaro, hittade rätt i spel 5 mot 4. Hammarby spelade riktigt bra i inledningen, men hemmalaget kunde kvittera i mitten av perioden. 1-1 stod sig perioden ut, och det såg lovande ut då Bajen stod upp mycket bra mot ett av seriens bästa lag.

Andraperioderna har ofta varit Hammarbys akilleshäl den här säsongen, och även den här gången var det i andra perioden som matchen skulle avgöras. Visby/Roma visade varför man är ett topplag, och satte tre mål i mittperioden. Spelmässigt såg det fortsatt bra ut, men hemmalaget var helt enkelt ett par snäpp bättre.

Den tredje perioden var mindre rolig sett med grönvita ögon. Bajen drog på sig många utvisningar, och gotlänningarna kunde utöka ledningen två gånger om. Hammarby spottade upp sig något under slutminuterna, men matchen var redan avgjord och Patrik Hagemans reducering till 6-2 var mest av akademiskt intresse. Avslutningen var stökig, och Arnmark åkte på ett matchstraff med bara 18 sekunder kvar. Sett över 60 minuter var det inget snack om saken, Visby/Roma vann välförtjänt.

På läktarplats utmanades hemmafansen av ett sextiotal skönsjungande Hammarbyare med Bajen Fans Gotland i spetsen. Stort tack för det fantastiska stödet!

Det blir inte mycket tid till vila för Bajenspelarna, som reser hem med morgonbåten, tränar lördag eftermiddag och har ny bortamatch mot Arlanda Wings söndag 16.00. Räkna med revanschsugna spelare som går för tre poäng!

/Victor Nyström

Dam

-

DamEttan Fortsättning Östra

AIK 2 - Hammarby IF

torsdag 29 februari
19:30 Ulriksdals IP Hall 3

Livestream

J20

-

Play off till kvalserie Regional Öst

Hammarby IF - Visby/Roma HK

lördag 2 mars
15:00 Kärrtorps IP

Livestream

J18

-

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC Svart

torsdag 29 februari
19:45 Torvalla B-hall

Livestream

DamJunior

-

Damjunior Grundserie Region Öst

Team Västerort - Hammarby IF

lördag 2 mars
15:00 Grimsta Ishall

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

2 - 3

DamEttan Fortsättning Östra

Hammarby IF - SHK Hockey Club

söndag 18 februari
17:30 Zinkensdamms IP

Livestream

J20

2 - 5

Play off till kvalserie Regional Öst

VisbyRoma HK - Hammarby IF

söndag 25 februari
12:00 Visby Ishall

J18

4 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nyköpings SK

söndag 25 februari
13:30 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

3 - 1

Damjunior Grundserie Region Öst

AIK - Hammarby IF

tisdag 20 februari
19:10 

Livestream