Valbohemma

Förlust i grinig match mot Valbo

12 Nov 2017

Hammarby förlorade söndagens hemmamatch mot Valbo med 1-4.

Bajen inledde matchen riktigt bra, och Valbo som hade tre raka förluster i bagaget imponerade inte. Redan i den första perioden var det grinigt, och mycket missnöje med domarinsatsen från Hammarbyhåll. Bajen spelade väldigt bra box play och klarade av tre utvisningar under perioden, men ett par minuter före paus tog bortalaget ledningen i spel 5 mot 5.

Om det varit mycket tjafs i första var det ingenting mot den andra perioden, då utvisningarna duggade väldigt tätt. Bajen spelade fortsatt väldigt bra och anföll även i numerärt underläge, men det var i spel 4 mot 4 som kvitteringen kom då Linus Carlsson fick pucken till skänks mitt i slottet och gjorde 1-1.

Som tidigare nämnts var det mycket missnöje med domsluten i Hammarbylägret, och det det skulle bli kostsamt. Med drygt tre minuter kvar av andra perioden fick Hammarby två utvisningar, en av dem för just protest mot domslut, och i 5 mot 3 kunde Valbo åter ta ledningen. Resultatet 1-2 efter två perioder speglade inte matchbilden.

Frustrationen verkade sätta sina spår, för det var inte samma aggressivitet och fina spel från Bajen i den tredje perioden. Det var en spelmässigt ganska jämn period, och visst fanns det lägen för kvittering, men det var inte förrän Hammarby tog ut målvakten i slutet som pucken hittade in i nät – två gånger om, i tom kasse. Slutresultatet blev därmed 1-4, och återigen förlust för Bajen i en match man definitivt kunde ha vunnit.

Det fortsätter att studsa väldigt mycket emot den här säsongen, men det är också så att effektiviteten i anfallszon inte är tillräckligt bra. Hammarby skapade gott om lägen, men ett mål på 32 skott är för lite.

/Victor Nyström

Herr

-

Förkval till Play Off #2

Tranås AIF - Hammarby IF

lördag 24 februari
16:00 Stiga Arena

Dam

-

DamEttan Östra

SDE HF - Hammarby IF

fredag 23 februari
19:30 Enebybergs Ishall

Herr

3 - 2

Förkval till Play Off #1

Hammarby IF - Tranås AIF IF

torsdag 22 februari
19:00 SDC-hallen

Dam

6 - 3

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors

onsdag 14 februari
20:00 Zinkensdamms IP

J20

3 - 4 (sd)

J20 Div 1 Östra forts...

Hammarby IF - Sundbybergs IK / Kista HC

måndag 19 februari
20:00 Zinkensdamms IP

Huvudpartner Herrlag

Huvudpartner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019