Förlust efter sen vändning

31 Dec 2015

Hammarby ledde med mindre än fem minuter kvar, men två snabba mål från Haninge gjorde att bortalaget fick med sig tre poäng från årets sista match.

Det var två lag som hade svårt att komma till farliga lägen, och lägg därtill massor av slarv och felpassningar – underhållningsvärdet på matchen var lågt. Med knappt en minut kvar av den första perioden kom ett av få lägen för Hammarby, och då rasslade det till i nätet. Efter en lyckosam sargstuds i mittzon blev Marcus Carlsson helt frispelad, och kunde sätta 1-0 på sina gamla lagkamrater.

Haninge var det lag som hade klart mest puck i matchen och spenderade mycket tid i anfallszon, men det blev ofta en passning eller dragning för mycket. Hammarbys försvarade sig dessutom väl, och Richard Siirala fick göra några svettiga räddningar. Han tvingades dock kapitulera drygt 10 minuter in i den andra perioden, då ständigt farlige Robin Sjörén hittade rätt. Det blev periodens enda mål.

Matchbilden var sig lik i tredje perioden, men kvaliteten på framförallt Hammarbys spel sjönk ytterligare. Det var ändå hemmalaget som tog ledningen med knappt 10 minuter kvar, efter en tilltrasslad situation där utespelare och målvakt låg i en stor hög framför kassen medan pucken långsamt gled över linjen. Domare Meandzija var säker på sin sak och tecknade för mål, Haninges protester hjälpte föga. Vem som var sist på pucken var svårt att se, men det blev till slut Joakim Ramsten som fick målet.
Hammarby försökte slå vakt om sin ledning, men Haninge kändes lite vassare i anfallsspelet den här kvällen och det var därför inte helt överraskande att de kvitterade med 4.23 kvar av perioden. Kort därefter tilläts man också göra 2-3, när Hammarbys fina försvarsspel plötsligt havererade. Någon direkt anstormning från hemmalagets sida blev det inte i jakten på kvittering, Haninge kunde hålla undan och vinna matchen. Surt, men inte helt orättvist.

Efter den mindre lyckade inledningen är det nu närmare till negativt än positivt kval för Bajen, trots bonuspoängen vi hade med oss från grundserien. Två mycket viktiga bortamatcher väntar närmast, mot Sollentuna och Tierp.

/Victor Nyström

Herr

-

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Hammarby IF - Värmdö HC

tisdag 12 december
19:00 Kärrtorps IP

J20

-

J20 Regional Fortsättning

Vallentuna Hockey - Hammarby IF

måndag 11 december
19:40 Vallentuna Ishall

J18

-

J18 Div 1 Östra D

Hammarby IF - Eskilstuna Linden

torsdag 14 december
19:30 Kärrtorps IP

Herr

HOCKEYTVÅAN ÖSTRA 23/24

Sollentuna HC - Hammarby IF

fredag 8 december
19:00 SVEAB Arena

Dam

NDHL DamEttan Östra

Hammarby IF - Team Uppsala HC

söndag 10 december
15:00 Zinkensdamms IP

J20

J20 Regional Fortsättning

Hammarby IF - Nyköpings SK

lördag 9 december
17:30 Kärrtorps IP

J18

J18 Div 1 Östra D

Älta IF - Hammarby IF

söndag 10 december
18:30 Ältahallen

DamJunior

Damjunior Grundserie Region Öst

Hammarby IF - Team Uppsala HC

onsdag 6 december
17:30 Zinkensdamms IP