Wings18

Förlust efter målkalas i Märsta

7 Jan 2018

Hammarby gjorde hela sex mål i fortsättningsseriens första omgång, men det räckte inte – hemmalaget Wings gjorde åtta och vann en svängig match.

Hammarby fick en mardrömsstart, när Wings gjorde två snabba mål i matchinledningen. Repliken var dock snabb, och snart stod det 2-2 på tavlan. Eric Winbergh reducerade med ett riktigt snyggt skott, och Anton Molnar kvitterade i power play. Då hade vi bara spelat 8.36, och även om målproduktionen stannade av tillfälligt efter det så skulle det alltså komma mycket mer.
I den fösta periodens sista minut tog Bajen ledningen genom Jesper Ruda, och gick till paus med ledning trots den dåliga starten.

Bajenklacken hoppades att vändningen skulle ge självförtroende inför fortsättningen, men det blev precis tvärtom. Wings var ruskigt effektiva och avsluten satt i krysset flera gånger om. Fyra gånger hann hemmalaget måla innan Marcus Carlsson styrde in en reducering och såg till att matchen fortfarande levde inför den sista perioden. Spelet hade dittills varit jämnt och underhållande, men Wings var alltså vassare i de avgörande lägena.

Hemmalaget fick in ett tidigt power play-mål i den tredje perioden, och Bajen hade svårt att hitta tillbaka in i matchen. När ett nytt mål i numerärt överläge kom med knappt åtta minuter kvar kändes uppgiften snudd på omöjlig.
Hammarby tände dock till, och efter mål av Molnar och Joakim Arnmark var underläget bara två mål. Det började viskas om en repris på ”bragden i Gnesta” på läktarplats, men tyvärr kom inte Bajen närmare än så utan inkasserade ännu en förlust i mardrömshallen när slutresultatet skrevs till 8-6.

Anfallsspelet fungerade för det mesta bra, sex mål varav två i power play är förstås riktigt fina siffror på bortaplan. Tyvärr räckte det inte den här gången, då Wings var ännu vassare i offensiv zon samtidigt som ett skadedrabbat Bajen inte riktigt orkade hålla tempot uppe i den tredje perioden. Om sex mål framåt är bra så är förstås åtta mål i baken inte lika smickrande, och även om de flesta kom till efter fina prestationer av hemmalaget så vittnar det om att Hammarbys försvarsspel inte är på topp just nu.

En vecka har Bajen nu på sig att träna vidare innan nästa match, då vi håller tummarna för att några fler spelare ska vara tillgängliga för spel. Sollentuna kommer till SDC-hallen på söndag, nedsläpp 16.00.

/Victor Nyström

Herr

-

Träningsmatch

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 15 augusti
19:00 SDC-hallen Sätra

Dam

-

DamEttan Östra

Hammarby IF - Södertälje SK

söndag 30 september
20:00 Zinkensdamms Ishall

J20

-

Träningsmatch

Hammarby IF - Köping HC

söndag 30 september
13:00 Backavallen

J20

3 - 4 (sd)

J20 Div 1 Östra forts...

Hammarby IF - Sundbybergs IK / Kista HC

måndag 19 februari
20:00 Zinkensdamms IP

Hockeyskolan 18/19 – Anmälan öppnad

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019