Fjärde raka förlusten

22 okt 2014

Efter säsongens sämsta insats föll Hammarby i hemmamatchen mot Tierp med hela 1-6.

De tappra åskådare som letat sig till LW-hallen (122 personer inkl. ett gäng från Hammarby Damfotboll), fick ändå se en helt okej första period från Bajens sida. Det var dock bortalaget som gjorde första målet, på straff efter åtta minuters spel. Hammarby kvitterade strax därefter, när Mattias Wigley styrde in ett skott från Jonathan Tärnblom i spel 5 mot 4. Tierp replikerade, och gjorde också ett mål i power play. Ställningen var därmed 1-2 efter 20 minuter.

Under resten av matchen fanns det inte mycket att glädjas åt för Bajensupportrarna, mer än att spelarna kämpade och slet hela vägen fram till slutsignalen. Passningsspelet var katastrofalt, och känslan var att så fort vi hade chansen att slå en avgörande passning så hamnade den hos en motståndarspelare. Tierp å andra sidan var snabba och hade farliga omställningar, vilket gav utdelning. Två gånger om ökade man på sin ledning i andra perioden, när Hammarbys spelare var alldeles för passiva i försvarsspelet. I periodens sista sekund var det Bajens tur att få en straff, men Anton Molnar lyckades inte överlista målvakten.

Den tredje perioden fortsatte på samma sätt, och när Tierp gjorde två kontringsmål inom loppet av 43 sekunder var matchen avgjord. Den sista kvarten åkte bortalaget mest och väntade på slutsignalen, medan Bajen fortsatt hade svårt att skapa några riktigt farliga lägen. 1-6 slutade alltså matchen, siffrorna kanske något i överkant men segern var helt rättvis. Precis som tidigare under säsongen släpper vi in väldigt mycket mål på rena bjudningar, och har samtidigt förtvivlat svårt att göra mål. På 10 matcher har vi bara hittat nätet 20 gånger, det är förstås på tok för dåligt och en av anledningarna till att vi ligger i botten av tabellen.

Nu väntar ny hemmamatch på lördag mot Huddinge. Det är alltid en svår motståndare, och ska vi ha någon som helst chans att ta poäng måste vi höja oss rejält både offensivt och defensivt. Efter lördagen väntar ett litet uppehåll, så nästa tillfälle att se Bajen på hemmaplan blir inte förrän 12 november. Jag hoppas därför att många dyker upp på lördag, spelarna behöver verkligen allt stöd de kan få nu för att ta sig ur formsvackan. Än är det långt kvar på säsongen, och många poäng att spela om!

/Victor Nyström

Dam

-

DamEttan Fortsättning Östra

AIK 2 - Hammarby IF

torsdag 29 februari
19:30 Ulriksdals IP Hall 3

Livestream

J20

-

Play off till kvalserie Regional Öst

Hammarby IF - Visby/Roma HK

lördag 2 mars
15:00 Kärrtorps IP

Livestream

J18

-

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC Svart

torsdag 29 februari
19:45 Torvalla B-hall

Livestream

DamJunior

-

Damjunior Grundserie Region Öst

Team Västerort - Hammarby IF

lördag 2 mars
15:00 Grimsta Ishall

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

2 - 3

DamEttan Fortsättning Östra

Hammarby IF - SHK Hockey Club

söndag 18 februari
17:30 Zinkensdamms IP

Livestream

J20

2 - 5

Play off till kvalserie Regional Öst

VisbyRoma HK - Hammarby IF

söndag 25 februari
12:00 Visby Ishall

J18

4 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nyköpings SK

söndag 25 februari
13:30 Kärrtorps IP

Livestream

DamJunior

3 - 1

Damjunior Grundserie Region Öst

AIK - Hammarby IF

tisdag 20 februari
19:10 

Livestream