Fjärde raka förlusten

22 okt 2014

Efter säsongens sämsta insats föll Hammarby i hemmamatchen mot Tierp med hela 1-6.

De tappra åskådare som letat sig till LW-hallen (122 personer inkl. ett gäng från Hammarby Damfotboll), fick ändå se en helt okej första period från Bajens sida. Det var dock bortalaget som gjorde första målet, på straff efter åtta minuters spel. Hammarby kvitterade strax därefter, när Mattias Wigley styrde in ett skott från Jonathan Tärnblom i spel 5 mot 4. Tierp replikerade, och gjorde också ett mål i power play. Ställningen var därmed 1-2 efter 20 minuter.

Under resten av matchen fanns det inte mycket att glädjas åt för Bajensupportrarna, mer än att spelarna kämpade och slet hela vägen fram till slutsignalen. Passningsspelet var katastrofalt, och känslan var att så fort vi hade chansen att slå en avgörande passning så hamnade den hos en motståndarspelare. Tierp å andra sidan var snabba och hade farliga omställningar, vilket gav utdelning. Två gånger om ökade man på sin ledning i andra perioden, när Hammarbys spelare var alldeles för passiva i försvarsspelet. I periodens sista sekund var det Bajens tur att få en straff, men Anton Molnar lyckades inte överlista målvakten.

Den tredje perioden fortsatte på samma sätt, och när Tierp gjorde två kontringsmål inom loppet av 43 sekunder var matchen avgjord. Den sista kvarten åkte bortalaget mest och väntade på slutsignalen, medan Bajen fortsatt hade svårt att skapa några riktigt farliga lägen. 1-6 slutade alltså matchen, siffrorna kanske något i överkant men segern var helt rättvis. Precis som tidigare under säsongen släpper vi in väldigt mycket mål på rena bjudningar, och har samtidigt förtvivlat svårt att göra mål. På 10 matcher har vi bara hittat nätet 20 gånger, det är förstås på tok för dåligt och en av anledningarna till att vi ligger i botten av tabellen.

Nu väntar ny hemmamatch på lördag mot Huddinge. Det är alltid en svår motståndare, och ska vi ha någon som helst chans att ta poäng måste vi höja oss rejält både offensivt och defensivt. Efter lördagen väntar ett litet uppehåll, så nästa tillfälle att se Bajen på hemmaplan blir inte förrän 12 november. Jag hoppas därför att många dyker upp på lördag, spelarna behöver verkligen allt stöd de kan få nu för att ta sig ur formsvackan. Än är det långt kvar på säsongen, och många poäng att spela om!