Ett mål räckte i Södertälje

29 Nov 2016

Nora Lindborgs efterlängtade första mål i Bajentröjan blev matchens enda, när damerna fick med sig tre poäng hem från Södertälje på tisdagskvällen.

Matchen var väl i ärlighetens namn inte så underhållande till en början, men Hammarbys anfallsspel blev bättre och bättre ju längre matchen led. Försvaret fungerade riktigt bra trots att det bara var fyra backar i laguppställningen, och Linnea Holterud gjorde ånyo en bra insats i målet.

Efter en mållös första halva av matchen spräcktes till slut nollan med 31.24 på klockan, då Nora Lindborg blev frispelad och alltså gjorde sitt första mål för säsongen.

Bajen skapade sedan en hel del i tredje perioden, men den där sista passningen eller styrningen misslyckades många gånger. Hemmalaget hade också en del chanser, och fick ett par power play-lägen i slutet som man inte lyckades utnyttja. Holteruds nolla förblev intakt i 60 minuter, och i och med segern är Hammarby nu uppe på 33 poäng när man klarat av hälften av matcherna i serien. Haninge har lika många poäng, men en match mer spelad.

En rolig notering från matchen – 13-årige (!) Saga Broman gjorde sin första seriematch för Hammarby, och gjorde det bra. Framtiden är redan här!

Nästa match är nu på söndag, kl 13.30 borta mot Kallhäll – det enda laget som har besegrat Bajen under ordinarie tid. Nu hoppas vi på revansch!

/Victor Nyström

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 3 september
19:00 Torvalla IP

Livestream

Dam

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Stavanger Oilers (NO)

torsdag 22 augusti
20:00 Zinkensdamms IP

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream