Enköping bröt Bajens segersvit

3 jan 2015

Efter att ha avslutat 2014 med sju raka segrar var förhoppningarna höga inför årets första match, men de flesta av de 430 åskådarna var nog missnöjda när de lämnade LW-hallen denna lördagskväll. Spelet stämde dåligt och Hammarby föll med 1-2 mot Enköping.

Inledningen av matchen såg ganska lovande ut, och samtliga fyra kedjor visade upp en hög intensitet och skapade en del halvchanser. Den riktiga skärpan framåt saknades, vilket var signifikativt för hela matchen. Enköping hade inte mycket i anfallsväg under den första perioden. På en av sina få chanser lyckades dock bortalaget sätta periodens enda mål, när Emil Andersson fick komma helt ensam mot Bajens målvakt Linus Lundin. Framspelningen var visserligen läcker, men Enköpingsforwarden tilläts komma igenom alldeles för enkelt.

I den andra perioden sjönk kvaliteten på Hammarbys spel, samtidigt som Enköping spelade upp sig något. Flera utvisningar åt båda hållen till trots blev det bara ett mål i perioden, och det kom inte helt oväntat från Tim-Robin Johnsgård som verkar ha skaffat sig vanan att göra mål varje gång Bajen spelar mot Enköping. Efter drygt halva perioden blev han elegant frispelad av Mattias Wigley, och kvitteringen var ett faktum.

Den sista perioden fortsatte enligt samma mönster som den andra, med uddlöst anfallsspel och mycket slarv från Hammarbys sida. Sju minuter in i perioden tilläts en Enköpingsspelare göra 1-2 efter passivt försvarsspel från hemmalaget, och fler mål blev det inte i matchen. Enköping höll undan och vann, vilket kändes ganska rättvist.

Efter sju raka segrar är det inte helt oväntat att det kommer en liten dipp. Nu gäller det att försöka hitta tillbaka till segerspåret igen så fort som möjligt, helst redan i den mycket viktiga bortamatchen mot tabelltvåan Haninge nu på onsdag.

Avslutningsvis; stort tack till alla 430 som kom och stöttade – näst bästa siffran för säsongen i LW-hallen!

/Victor Nyström

Herr

-

PREL. TRÄNINGSMATCH

Spånga IS IK - Hammarby IF

tisdag 30 augusti
19:00 Från Stan Hallen

Herr

3 - 4

Alltvåan Östra 2021/2022

Sudrets HC - Hammarby IF

lördag 5 mars
16:00 Hemse Ishall

Dam

0 - 4

Play Off till SDHL. Kvartsfinal 2:3

Hammarby IF - IF Björklöven

söndag 6 mars
15:30 Zinkensdamms IP

J20

3 - 4

J20 ALLETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

lördag 26 februari
16:00 SDC-hallen

J18

3 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

söndag 6 mars
18:30 Zinkensdamms IP