En poäng med mersmak

28 okt 2015

Hammarby gjorde säsongens bästa match när Hudiksvall kom till LW-hallen – tyvärr räckte det bara till en poäng, sedan bortalaget varit starkast i straffläggningen.

Den första perioden bjöd inte på någon anfallsglad hockey. Det var två försvarsstarka lag, som gjorde det svårt för motståndet att komma till några farliga lägen. Hammarby hade en ramträff, men det var Hudik som stod för periodens enda mål på vad som inte ens såg ut att vara en målchans, när en lös puck studsade över benskyddet på Hammarbys målvakt. Perioden var jämn, bortalaget var inte så vassa som man kanske hade kunnat förvänta sig efter en titt på tabellen inför matchen.

I den andra perioden höjdes tempot avsevärt, och det spelades stundtals riktigt bra hockey från båda lagen. Drygt fyra minuter in i perioden kom 0-2, en av de få gånger under matchen som Bajen inte hängde med i försvarsspelet. Repliken var dock blixtsnabb – bara 35 sekunder senare reducerade Tobias Andersson efter att ha fått snudd på öppet mål. Fint förarbete av vad som enligt den officiella statistiken var Blomberg, men enligt undertecknad såg ut att vara Marcus Carlsson. Med knappt tre minuter kvar av perioden kvitterade Hammarby. Det var Anton Molnar som gjorde sitt första mål för säsongen, efter att ha kommit in i anfallszon med hög fart och lurat bort målvakten.
Bara halvminuten senare tog Bajen ledningen, med ett mål som påminde mycket om det första. Den här gången var det Marcus Carlsson som var sist på pucken.
Strax därefter drog Bajen på sig en utvisning, och i power play kunde Hudiksvall kvittera. Efter en händelserik avslutning på perioden var ställningen 3-3.

I den tredje perioden såg det ut ungefär som många väntat sig på förhand – fast tvärtom. Det var topplaget Hudiksvall som blev rejält tillbakapressade av ett mycket inspirerat Hammarby, som gjorde allting rätt utom mål… Trots flera minuters power play lyckades de grönvita inte få hål på duktige målvakten Johan Kallio, som motade hela 20 skott i perioden. Hammarby hade helt klart förtjänat tre poäng efter forceringen i tredje, men utan mål blir det som bekant inga vinster.

Matchen gick istället till förlängning, där Hudik spelade riktigt bra utan att få hål på Sebastian Andersson. I straffläggningen gjorde lagen två mål vardera på de ordinarie straffarna, för Bajens del var det Molnar och Blomberg som nätade. Den första ”suddenstraffen” satte Molnar i ribban, och när Hudik satte sin straff stod det klart att extrapoängen gick till bortalaget. Snöpligt för Hammarby som var värda mer än en pinne, men spelmässigt var det en strålande insats mot ett av seriens bästa lag – det bådar gott inför fortsättningen!

Intervjuer efter matchen

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners