En pinne och heta känslor i Strängnäs

18 Nov 2015

Trots rejäl press från hemmalaget lyckades Hammarby kriga till sig en poäng borta mot Åker/Strängnäs, i en match där det blev heta känslor på is och läktare.

Matchbilden i den första perioden såg ut ungefär som förväntat – offensiv satsning från hemmalaget och många farliga omställningar för Hammarby. Det började bra för Bajens del, redan efter drygt fyra minuter tog man ledningen i spel 5 mot 4. Linus Carlsson sköt, och Benjamin Blomberg kunde peta in returen i öppet mål. Åkers var ofta farliga när de lyckades låsa fast pucken i anfallszon, och Hammarby hade svårt att hinna med. Bara en dryg minut efter ledningsmålet kvitterade hemmalaget. Sedan var det Bajens tur att replikera, när Axel Åström tryckte in 1-2. Efter ett längre avbrott för att laga trasigt plexiglas fick Åström åter skottläge, och satte sitt andra mål för kvällen. Åkers stod återigen för en snabb replik, och reducerade till 2-3 bara 45 sekunder senare. I periodens slutminut fick Hammarby ett kontringsläge, och Anton Molnar lyckades sätta 2-4 ur snäv vinkel – ett skott som inte såg helt otagbart ut. Noterbart är att Åkers bytte målvakt efter den första perioden.

I period nummer 2 tog hemmalaget över, och hade ett rejält spelövertag. Många gånger misslyckades man dock i de avgörande lägena, och fick ingen utdelning på sina tre numerära överlägen i perioden. Däremot lyckades man få till en reducering i spel 5 mot 5, drygt halvvägs in i perioden. Hammarby var helt klart i brygga inför den sista tredjedelen.

I den tredje perioden blev det mycket hetsig stämning, och flera situationer som blev omdiskuterade både bland spelare och åskådare. Hemmalaget fick spela 5 mot 3 ett par gånger om, och lyckades då få in en kvitteringspuck. Man pressade sedan på rejält under slutet av perioden, men Richard Siirala stod för flera kvalificerade räddningar och de rejält irriterade Hammarbyspelarna lyckades freda kassen efter en stark krigarinsats. 4-4 efter full tid, alltså.

I förlängningen drog Bajen på sig ytterligare utvisningar, och med en man mer kunde Åker/Strängnäs till slut få in pucken i mål och ta hand om extrapoängen.

Hela 900 åskådare var på plats, och det var hög volym på både sång och missnöjesyttringar från dessa. Med tanke på de många utvisningarna och den rejäla pressen från hemmalaget i slutet var nog de flesta Hammarbysupportrarna ändå nöjda med en poäng.

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners