Johanna Blomqvist

Effektivt Hammarby krossade SDE

3 okt 2018

Med endast elva utespelare och med en snöplig förlust i minnet åkte damerna upp till Enebyberg ikväll. Det blev en kväll som de sent ska glömma.

Sjukdomarna fortsätter spöka för Hammarbys damlag som i dag fick klara sig utan både Julia Avelin och Linnéa Örnkvist från matchen senast. Med endast elva utespelare så skulle uppgiften bli tuff – på förhand.

Men det var ett disciplinerat Bajen som kom ut i Enebybergs fina ishall. Man spelade helt enkelt efter sin förmåga och ork. Inga direkta slarv som stundtals speglade matchen i söndags. Redan efter dryga tre minuter ringde det för första gången denna afton. Det var Johanna Blomqvist som påpassligt höll sig framme på returen efter Nora Lindborgs friläge. SDE kvitterade tio minuter senare när Linda Björling får stå helt fritt i ”slottet” och lägga in den bakom en chanslös Linnéa Holterud.

Några minuter senare så fick Hammarby ett powerplay, ett powerplay som man var ruskigt effektiva på. Henny Franzén avlossar skott och vem dyker upp på returen, om inte Johanna Blomqvist som därmed gör sitt och Bajens andra mål för kvällen.

Maximal utdelning

De som var på toaletten för länge i pausen undrade nog vad som hände. för på dryga fyra minuter går Hammarby från 2-1 ledning till 6-1. Matchen var naturligtvis över redan där. Stackars Martina Fedel i SDEs mål utgår efter femettan men det tar bara 36 sekunder innan det ringer igen. Denna gång är det Nadja Schillström som sätter upp den i taket. Efter denna totala utdelningskross så känns det lite avslaget, men Bajen trummar vidare. Nora Lindborg skriver in sig i målprotokollet när hon skickar in 1-7 mellan benen på Sara Falck som kom in i SDEs mål.

Sista perioden blir såklart en transportsträcka med en hel del portioner självförtroende i bortalaget. Nu sitter passningarna perfekt och man lyckas få in två kassar till. Cecilia Libassi skjuter en puck lite så där på måfå och den studsar retfullt in i mål. Nadja Schillström visar att det nästan aldrig är fel att skjuta när hon gör ungefär samma sak, dock är denna bara nån meter framför mål.

Det var ett intressant och spännande Bajen vi fick se i dag. Även om resultatet inte på nåt sätt speglar matchbilden. Hammarby gör en kanonmatch och är väl förtjänta denna resultatmässiga kross. Dock ska tilläggas att matchen inte var så ojämn som siffrorna visar.

Statistik

SDE HF – Hammarby 1-9 (1-2, 0-5, 0-2)
Skott: 35 – 36 (13-15, 11-14, 11-7)
Utv: SDE 4×2 HAM 3×2
Målskyttar Bajen: Johanna Blomqvist 4, Nadja Schillström 2, Linn Hansén, Cecilia Libassi, Nora Lindborg
Publik: 27

Herr

-

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 21 augusti
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J20

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J18

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

Herr


Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/hqadgacn/public_html/hammarby-hockey-3/wp-content/themes/addad-client/tpart-custom-results.php on line 209

HOCKEYETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - TBD

torsdag 1 januari
00:00 

Dam

6 - 4

Träningsmatch

Hammarby IF - Island

onsdag 27 mars
18:30 Järfälla Ishall