HEW 9316

Det finns en bra glöd

28 feb 2021

Det har nu gått tre matcher för det nya tränarparet i Stefan Gustafsson och Jonas Fredmark. Poängskörden har varit fyra inkasserade i en seger, en oavgjord utan bonuspoäng och en förlust. – Det finns en glöd hos grabbarna säger han till hemsidan.

En vecka har gått sedan Gustafsson ställde sig i båset med Fredmark uppe i Vallentuna. Den gången blev det förlust i förlängning med 3-4 efter att Hammarby gått upp till en 3-0 ledning i inledningen. I fredags blev det seger borta mot Nyköping med 4-2 och i dag kom den första förlusten, eller nollpoängaren i 0-3 hemma mot Wings.

– Vi har gjort två riktigt bra matcher i Vallentuna och Nyköping och vi gör en bra match i dag oxå, fast det blev lite uddlöst då Wings är bra på att försvara en ledning.

Det råder inga som helst tvivel på att Gustafsson tror på truppen han förfogar. Den unga och talangfulla truppen han tagit över ser han väldigt stor potential i. Dock behöver det korrigeras lite i försvarsspel och i spelvändningar menar han på.

– Anfallsmässigt är vi hur bra som helst. Vi har ett bra spel i anfallen och vi har killar som kan göra mål och spela fram. Dock måste vi bli tajtare och jobba som ett lag, då kan vi börja vinna hockeymatcher. Att tro att vi kommer att hålla nollan eller spela försvarsspel är inte troligt. Vi har ett offensivt lag och kommer att vara det.

Tre matcher återstår av fortsättningsserien, efter detta kommer det att bli en kvalserie, Någonting som Gustafsson faktiskt ser fram emot.

–  Jag tror på denna trupp och det finns ingen spelare som har gett upp. Det kommer att bli en tuff kvalserie där alla kommer att slå alla. Men hittar vi ett vinnande koncept kommer det att gå vägen. Ingen i denna trupp kommer att ge sig i alla fall avslutar Gustavsson innan han går in och avslutar denna dag.

På onsdag väntar Segeltorp borta innan vi avslutar två söndagar i rad på hemmaplan mot Sollentuna och Strömsbro.

 

Herr

1- 3

Kvalserie till Hockeyettan

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

fredag 2 april
16:00 SDS-hallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners