Damerna inledde året med seger

10 Jan 2018

Efter islossning i den tredje perioden vände Hammarby underläge till seger i onsdagens bortamatch mot Haninge.

Bajen drog på sig en tidig utvisning, men satte rejäl press på hemmalaget trots numerärt underläge. Där och då trodde nog de flesta på läktaren att det skulle bli en ny storseger för de grönvita, men så blev inte fallet.
Haninge, som förstärkt med ett par spelare från Djurgården, höll klart bättre klass än man gjorde under höstens matcher och bjöd på bra motstånd även om det var Hammarby som förde spelet.
Gediget arbete utan puck ledde fram till flera fina lägen för Bajen, men skärpan i avsluten var inte på topp samtidigt som Haninges 15-årige målvakt Emma Lindberg gjorde en jättematch. Det var mållöst efter den första perioden.

Matchbilden var sig lik i den andra perioden, men Haninge spelade bra i inledningen och tog ledningen efter knappt fyra minuter när Djurgårdslånet Hanna Hållander kom helt fri och prickade krysset. Bajen skapade mycket lägen, inte minst i power play, men pucken ville inte in och det var hemmalaget som hade ledningen inför den sista tredjedelen.

Det var ett taggat Hammarby som kom ut till den tredje perioden, och man fick också en drömstart. 1.28 in i perioden kvitterade Nadja Schillström med ett tungt skott i power play. Mindre än en minut senare gav Pernilla Sandström Bajen ledningen, och redan där kändes matchen faktiskt avgjord. Hammarby fortsatte att dominera men det var inte förrän med 3.28 kvar som pucken hittade in i nät igen. Som så ofta under matchen var det suverän forechecking som ledde fram till ett läge, när Sara Hubertsson gjorde mål mot sin förra klubb. Av bara farten ökade Amanda Rosengren på ledningen med ett riktigt läckert avslut, och saken var definitivt klar.
Haninge fick chansen att krympa avståndet när de fick en straff i slutminuten, men Linnea Holterud räddade denna och 1-4 stod sig till slutsignalen.

Hammarby gjorde mycket bra saker under matchen, och det fanns flera gånger fina intentioner som inte riktigt lyckades hela vägen. Sett till matchbilden kunde segern ha varit större, det var framförallt Haningemålvaktens storspel som såg till att det var så jämnt på resultattavlan in i det sista.
Många spelare gjorde det bra, framförallt var det ett mycket bra arbete utan puck som imponerade. Det kastades om en hel i kedjorna under matchen, och det var många konstellationer som fungerade bra tillsammans vilket förstås var kul att se!

Nu väntar två raka hemmamatcher för Hammarby, mot SDE och AIK. Kom gärna till ZInkens ishall och heja fram tjejerna till nya segrar!

/Victor Nyström

 

Herr

-

Hockeyettan Östra Grundserien

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 24 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östra

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 23 oktober
19:00 Torvalla Ishall

Herr

3 - 2

Hockeyettan Östra Grundserien

Hammarby IF - Segeltorps IF

fredag 19 oktober
19:00 SDC-hallen

Dam

2 - 0

DamEttan Östra

Hammarby IF - Almtuna

söndag 21 oktober
19:50 Zinkendamms Ishall

J20

J20 Div 1 Östra

Göta Traneberg IK - Hammarby IF

måndag 22 oktober
19:30 Stora Mossen

Hockeyskolan 18/19 – Anmälan öppnad

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019