IMG 2395

Bröderna Carlsson kvar i Bajen

10 mar 2016

Igår blev det alltså klart att Benny Rönnelöw fortsätter som tränare/sportchef, och redan nu kan vi också presentera de första spelarna som är klara inför nästa säsong – bröderna Marcus & Linus Carlsson!

Marcus kom till Hammarby från Haninge inför säsongen, och har genomgående varit en av lagets viktigaste spelare och blivit en stor publikfavorit. ”Mackan” har spelat i samtliga 38 tävlingsmatcher under säsongen, och gjort 38 poäng fördelat på 15 mål och 23 assist. Mest minnesvärd av baljorna är förstås det avgörande målet i slutsekunderna på Bajenkvällen!

Linus gick samma väg som brorsan, från Haninge till Bajen, men kom först en bit in på säsongen. Han gjorde succé direkt med två mål mot den gamla klubben, och fick totalt ihop 16 poäng på 27 spelade matcher under vintern.

 

Ni har skrivit på för ett år till i Bajen, hur gick tankarna innan ni valde att krita på?

Marcus: – Jag hoppades själv på att få stanna i Hammarby. Det har känts riktigt bra att få komma hit och haft en bra och roligt år. Jag har känt att jag fått mycket hjälp av våra tränare att utvecklas som spelare. Och det känns som om de har mycket mer att förbättra i mig som hockeyspelare.

Linus: – Yes, kände att man inte behövde tänka så mycket. Jag hoppades själv på att få stanna i Hammarby. Har haft grymt kul sen jag kom till Hammarby och fått bra förtroende från tränarna som även hjälpt mig utvecklas!

Hur ser ni på Hammarbys nästa säsong, vad är rimligt att hoppas på?

Marcus: – Just nu är det svårt att säga. Jag hoppas de flesta vill stanna och fortsätta. Kan vi behålla större delen av spelarna har jag svårt att tro att vi skulle göra sämre ifrån oss nästa år!

Linus: – Håller med brorsan där att det är svårt att säga nu, men känns som att vi har haft en kanonsäsong och därför tror jag att många kommer stanna.

Avslutningsvis, har ni någon hälsning till fansen?

Marcus: – Ja absolut! Ligg på Lindgren!!! Han må ha några år på nacken men jag känner till en i NHL som är över 40 och fortfarande lirar. Lindgren brukar alltid vara värst så han kommer säkert lira om fansen ligger på honom!

Linus: – Fortsätt ösa in folk på matcherna! Precis som de va på slutet, sjukt kul att spela inför mycket publik!

Herr

-

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Hammarby IF - Sollentuna HC

söndag 14 mars
16:00 SDC-hallen

Herr

2 - 1

ATG Hockeyettan Östra VÅR

Segeltorps IF - Hammarby IF

onsdag 3 mars
19:00 Segeltorpshallen

Dam

1 - 4

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

onsdag 21 oktober
19:30 Kärrtorps IP

J20

J20 DIV 1 - GRUNDSERIEN 2020/2021

Hammarby IF - Spånga IS IK

onsdag 28 oktober
19:30 SDC-hallen

J18

J18 DIV 1 ÖSTRA D - GRUNDSERIEN 2020 / 2021

Hammarby IF - Järna SK

söndag 25 oktober
19:00 SDC-hallen

Gå 0 betala för 2

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners