Visby

Bra insats men knapp förlust på Gotland

10 Nov 2017

Hammarby förlorade fredagens bortamatch mot Visby/Roma med 3-1.

Hemmalaget inledde bäst, och kändes ett nummer större än Bajen under hela den första perioden. Efter elva minuters spel kom också ledningsmålet för Visby/Roma, ett mål som föranledde vilda protester från Hammarbyspelarna som menade att pucken hade tagit på en spelare i avbytarbåset och att spelet därför skulle ha blåsts av i situationen innan.

När Hammarby sedan åkte på periodens enda utvisning kunde hemmalaget öka på till 2-0, som också var resultatet efter den första perioden – ett resultat som speglade matchbilden ganska väl.

Hammarby höjde sig rejält, och inledde den andra perioden strålande. Drygt tre minuter in i perioden reducerade Benjamin Blomberg efter en fin framspelning från Magnus Kullerback, och minuterna därefter hade Bajen flera jättelägen att kvittera. Spelet jämnade ut sig under den andra halvan av perioden, men Hammarby hade helt klart vittring.

Det var heta känslor i matchen, inte minst i den tredje perioden som rycktes sönder rejält av totalt 12 (!) tvåminutersutvisningar. Dessvärre var Hammarby väldigt uddlösa under sina numerära överlägen, och dessutom storspelade Visby/Romas målvakt Sammy Gustavsson. Med knappa kvarten kvar ökade hemmalaget på ledningen till 3-1, vilket också blev slutresultatet trots många bra lägen för Bajen.

Efter att inte riktigt ha hängt med under den första tredjedelen spelade Hammarby mycket bra i andra och tredje perioden, och hade lite stolpe ut. Poängfördelningen kunde lika gärna ha varit den omvända om det inte varit för att Bajen missat lite för mycket och att Gustavsson gjort en kanonmatch mellan stolparna. Spelmässigt ett rejält steg i rätt riktning!

/Victor Nyström

Herr

-

Hockeyettan Östra Grundserien

Hammarby IF - Hudiksvalls HC

lördag 22 september
16:00 SDC-hallen

Dam

-

Träningsmatch

Hammarby IF - AIK

lördag 22 september
18:45 SDC-hallen

J20

-

Träningsmatch

Nynäshamns IF HC - Hammarby IF

lördag 22 september
15:30 Folkets Hall, Nynäshamn

Herr

5 - 2

Hockeyettan Östra Grundserien

Hammarby IF - Trångsunds IF

onsdag 19 september
19:00 SDC-hallen

J20

3 - 2

Träningsmatch

Hammarby IF - Trångsunds IF

lördag 15 september
19:50 Stora Mossen

Hockeyskolan 18/19 – Anmälan öppnad

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019