Bra insats, men förlust i Hudik

22 okt 2016

Hammarby gjorde en bra insats, men föll till slut med 5-2 i fredagens bortamatch mot Hudiksvall.

Det var hemmalaget som började bäst, och tog ledningen efter drygt tre minuter. Den första perioden var jämn, och Hammarby var bra med i matchen även om hemmalaget kändes lite vassare i anfallszon. I slutminuten var det ytterst nära 2-0, men Olle Wallberg hann stänga till i sista stund.

Mittperioden var Bajens bästa i matchen, och i mitten av perioden hade man ett rejält tryck under ett power play och några minuter därefter. Lägen att göra mål saknades inte, men hemmalagets målvakt hade en bra kväll och stoppade dessa. Istället kunde Hudik göra 2-0 ett par minuter senare. Det fina power play-spelet fortsatte under Hudiks nästa utvisning, och med knappt minuten kvar av perioden hittade pucken till slut in i mål. Precis som i den förra matchen var det förstakedjan med bröderna Carlsson och Erik Linbro som ordnade mål, den här gången var Linus sist på pucken.

Det kändes som att Hammarby hade kontakt inför den tredje perioden, men väl där tröt krafterna och hemmalaget spelade samtidigt riktigt bra och underhållande anfallshockey. Tre gånger om ökade man på ledningen efter fina spelmål, och matchen var avgjord. Hammarby jobbade hårt hela vägen fram till slutsignal, och Linbro kämpade in Bajen andra pp-mål för kvällen. Närmare än så kom de grönvita inte, utan slutresultatet skrevs till 5-2 och Hudik kunde inkassera sin åttonde raka trepoängare.

Efter veckans täta schema blir det nu lite vila för Hammarby, som har nästa match på onsdag borta mot Vallentuna.

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners