Felix

Bajens försprång krymper efter suddentorsk mot Hanviken

11 feb 2018

Söndagens hemmamatch mot Hanviken var en jämn historia, där bortalaget fick med sig extrapoängen efter att ha avgjort i förlängningen.

Innan matchen hyllades Felix Lundqvist som gjorde sin 100:e seriematch för Bajen – iförd galler, efter den otäcka smällen i onsdags.

Bajen rivstartade och hade ett friläge redan efter ett tiotal sekunder, men det renderade ”bara” i en utvisning och ett mållöst power play. Lagen hade två utvisningar var under den första perioden, men det blev inga mål. Hammarby hade mycket puck, men Hanviken kändes lite farligare framför kassen.

Fem minuter in i den andra perioden tog Hammarby ledningen. Jeff Karlborg, som nyss kommit in från utvisningsbåset, kom ensam med målvakten och satte 1-0. Hammarby spelade bra, framförallt under periodens första halva, men det blev mer och mer Hanviken mot slutet. Med knappt fyra minuter till paus kvitterade bortalaget, och kort därefter drog Bajen på sig en utvisning. Hammarby kontrade och var ytterst nära att göra mål i numerärt underläge, men istället kunde Hanviken ta ledningen strax därefter – det är små marginaler i hockey…

Hammarby kvitterade bara 41 sekunder in i den tredje perioden genom Eric Winbergh. Matchen var fortsatt jämn men visst kändes det som att Bajen, trots många utvisningar, var nära att avgöra flera gånger i slutet.

2-2 stod sig dock tiden ut, och vid slutsignal kom en avgörande situation inför förlängningen. Det gruffades i Hammarbys zon, Bajenspelaren fick 2+2 och Hanvikenspelaren 2 minuter – således box play direkt i förlängningen för Hammarby. Spel 3 mot 4 blev för tufft, efter 40 sekunder gjorde Hanviken 2-3 och fick med sig extrapoängen.

Poängtapp för Hammarby idag och för Vallentuna i söndags gör att det tajtar till sig ordentligt i tabellen – det är fortfarande fem lag som har chansen att vinna serien och ta playoffplatsen.
Det är fördel för Hammarby, som leder serien och har allt i egna händer.
Tabellen ser ut som följer:

  1. Hammarby, 22 poäng, +7, 2 matcher kvar (Nacka B, Vallentuna H)
  2. Vallentuna, 22 poäng, +/-0, 2 matcher kvar (Gripen H, Hammarby B)
  3. Sollentuna, 20 poäng, +4, 1 match kvar (Wings B)
  4. Wings, 19 poäng, +6, 2 matcher kvar (Hanviken B, Sollentuna H)
  5. Gripen/Nyköping, 19 poäng, +1, 2 matcher kvar (Vallentuna B, Hanviken H)

Hammarby möter alltså Nacka på onsdag, ett lag som idag blev klart för negativt kval och inte har något att spela för, och på söndag blir det i princip en ren seriefinal mot Vallentuna. För Hammarbys del är förutsättningarna glasklara – fem poäng på dessa två matcher och seriesegern är säkrad, oavsett hur det går i övriga matcher.

/Victor Nyström

J20

-

J20 Div 1 Östra Forts

Hammarby IF - Järna SK

lördag 23 februari
16:00 Järna Ishall

Herr

6 - 1

Hockeyettan Östra vår

Nyköping/Gripen - Hammarby IF

onsdag 20 februari
19:00 Stora hallen (Rosvalla)

Dam

2 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

lördag 16 februari
13:00 Kärrtorps IP

J20

Från Stan Hallen

J20 Div 1 Östra Forts

Spånga IS IK - Hammarby IF

söndag 17 februari
18:30 

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019