Arkivbild på Nestor Plarsmo
Nestor

Bajen tog andra raka hemmasegern

13 feb 2020

Efter den snöpliga och jobbiga förlusten uppe i Sollentuna senast studsade Hammarby tillbaka på vinnarspåret igen. Hanviken besegrades med 6-4 inför 144 åskådare.

Om vi vänt på tabellen inför matchen hade detta varit en seriefinal. Nu blev det mer en jumbofinal där Bajen gick segrande ur striden och skapade sig lite bättre förutsättningar inför fortsättningen. Dock var det tajt än i det sista.

Jonathan Tärnblom hyllades innan nedsläpp för sina 200 matcher i föreningen. Han ställer in sig i en skala av människor som Hasse Malm, Tony Landeskog och Tomas Berg i den trettonskaliga mannskapet med över 200 matcher i klubben.

När väl matchen drog i gång var det Hanviken som fick första ordet. Deras notoriska poängkung Edvin Hammarlund snappade upp pucken och kunde lägga den i tom kasse efter att målvakt Sebastian Andersson blivit bortknuffat från målet i en lite småmärklig situation. Bajen skulle dock kvittera fyra minuter senare och hade vi varit en annan klubb i Stockholms län hade vi vrålat ut – ONE, i högtalarna.

Innan pausvilan skulle komma fick vi även uppleva – TWO från MR. Nestor Plarsmos klubba. Vändningen var ett faktum och det kändes rättvist efter period ett.

Målvaktsbyte 

Den andra perioden var dryga fyra minuter gammal när kapten Carlsson hittade rätt och Bajen gick i från till en tvåmålsledning. Dock skulle Pelle Carlsson i bortalaget se till så att glädjen inte varade särskilt länge. I spel fem mot fyra reducerade Tyresölaget. Fem minuter senare var det dags för Nestor Show igen och ett – THREE. När han återigen från passning av Emil Lejon fullbordade sitt hattrick. Tre mål av Nestor och tre assist från Emil Lejon och Bajen ledde med 4-2.

Säg dock den glädjen som varar länge. Minuten senare får bortalaget chansen att spela fem mot tre och gör inga misstag. Michael Lindberg sätter in ytterligare en reducering.

I början på den sista perioden åker David Ljusbol på en utvisning. Dock hinner även i den avvaktande utvisningen Hanviken även fixa till sig ett straffslag. Edvin Hammarlund missar dock straffen men laget får chansen i fem mot fyra i stället. Då kommer kvitteringen. Tre av Hanvikens fyra mål kommer i powerplay och det fjärde i en avvaktande utvisning.

Spännande avslutning väntar

Den nyblivna fadern Felix Johansson såg dock till att Bajen kunde återuppta ledningen och Robin Kokkonen satte ett halvt friläge mycket snyggt och fixade tre poäng till Söders stolthet.

Matchen slutade 6-4 och det blev nog lite onödigt spännande eftersom Bajen ägde matchen rakt igenom. I morgon fredag åker laget upp till Gävle och serieledande Strömsbro. Senast Bajen mötte en serieledare blev det 4-1 till de grönvita, repris i morgon?

Matchen

HAMMARBY VS HANVIKEN 6-4 (2-1, 2-2, 2-1)
SKOTT: 39-28
UTV: HIF 5X2 HSK 4X2
PUBLIK: 144

 

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners