P03 8304-Redigera

Bajen starkast i tät drabbning mot SDE

11 feb 2019

Den sena söndagsmatchen mot SDE i Husby ishall blev en intensiv och högdramatiskt drabbning, där Hammarby till slut avgick med en uddamålsseger.

Den första perioden var liksom hela matchen intensiv och ganska jämn, och bägge målvakterna fick jobba hårt för att freda sina målburar – inte minst Hammarbys Linnea Holterud som kom direkt från landslagssamling i Frankrike. Inga spår av resfeber syntes dock, och hon spikade liksom sin kollega på andra sidan igen – vi hade mållöst efter den första perioden.

I den andra perioden var chanserna färre till en början, och det var nu bortalaget SDE som hade ett litet övertag i spelet. Mot slutet av perioden öppnades spjällen rejält, och målen började trilla in i snabb takt. SDE tog ledningen men Hammarby replikerade snabbt, genom kapten Linn Asplund som prickade in sitt första mål för säsongen.

Med bara 1.33 kvar av perioden kom Johanna Blomkvist fri med målvakten och gav Hammarby ledningen. Det var dock en ledning som inte blev särskilt långvarig, för den här gången var det bortalagets tur att komma med en snabb replik. Mindre än minuten återstod av perioden när SDE petade in 2-2 från nära håll bakom en chanslös Holterud.

Hammarby hade i den andra perioden haft en puck som möjligen var över mållinjen – huvuddomaren blåste först för mål, men ändrade sig efter överläggning med linjedomaren som stod i bättre vinkel.
Om Bajen hade otur med linjen den gången var det precis tvärtom med kvarten kvar. Pucken såg ut att ha passerat blålinjen innan Alva Zentio sköt, men ingen offsideavblåsning kom och pucken gick i nät efter lite ”flipper” framför kassen.

Det blev rejält grinigt under de sista tio minuterna och utvisningarna duggade tätt, något som ryckte sönder spelet en del och det blev inte så många farliga kvitteringschanser för bortalaget. Hammarbys sista period var den bästa för kvällen, och man höll alltså undan till seger med 3-2 i denna jämna match!

Tre sköna och viktiga poäng inför den kommande veckans avgörande, där Bajen och Södertälje gör upp om seriesegern.
Bajen står på 49 poäng, +51 i målskillnad och har två matcher kvar att spela (AIK på onsdag, Haninge på lördag).
SSK har 53 poäng, +35 i målskillnad och en match kvar (AIK på söndag).

Minst fyra poäng krävs på de två återstående matcherna för att Hammarby ska ha fortsatt chans på serieseger och vidare kvalspel, men det är Södertälje som har avgörandet i egna händer – och AIK kan alltså förstöra festen för bägge topplagen. Det är upplagt för stor dramatik ända in på målsnöret!

/Victor Nyström
Arkivfoto: Henric Wauge

Herr

-

ATG HOCKEYETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - Enköpings SK HK

söndag 27 oktober
16:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östra

Södertälje SK - Hammarby IF

torsdag 17 oktober
19:00 Scaniarinken

J20

-

J-20 DIV 1 ÖSTRA

Hammarby IF - SDE HF

lördag 19 oktober
17:30 SDC-hallen

J18

-

J-18 Div 1 Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

söndag 20 oktober
17:30 

Herr

3 - 0

ATG HOCKEYETTAN ÖSTRA

Väsby IK HK - Hammarby IF

onsdag 16 oktober
19:00 Vilundaparken

Dam

0 - 1

Div 1 Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

söndag 13 oktober
14:15 Gränbyhallen

J20

1 - 6

J-20 DIV 1 ÖSTRA

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 14 oktober
20:00 Stortorpshallen

J18

6 - 3

J-18 Div 1 Östra

Värmdö HC - Hammarby IF

söndag 13 oktober
16:30 Ekhallen

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019