Bajen nollat i Hudiksvall

30 Nov 2015

Både poängfördelning och matchresultat blev 3-0, när Hammarby besökte Hudiksvall. Dessvärre i hemmalagets favör…

Det började  lovande, och känslan var att Bajen var något hungrigare i matchinledningen. Både Anton Molnar och Felix Lundqvist hann med att träffa stolpen innan fem minuter hade passerat. Det blev dock inga mål i den ganska jämna första perioden, där även Hudik hade ett par riktigt farliga lägen.

I period 2 skulle matchen avgöras, och det tidigt. Hammarbyspelarna var inte alls på tårna, och hemmalaget var inte sena att utnyttja Bajens passiva agerande i egen zon – två mål inom loppet av trettio sekunder hann man sätta. Rönnelöw tog time out efter det andra målet, och skärpan höjdes något. Det var dock hemmalaget som spelade klart bäst nu, och man ökade på till 3-0 efter nio minuter. I slutet av perioden spelade Hammarby ganska bra under några minuter, men hade svårt att komma till farliga avslut.

Den sista perioden blev avslagen, Hudik försvarade sin ledning, och Bajen skapade inte mycket chanser. Minuterna tickade iväg snabbt, och det blev precis som i den första perioden mållöst. Hudiksvall höll undan och vann rättvist med 3-0.

Efter flera bra matcher blev det nu en lite sämre insats av Hammarby, men vi ska också komma ihåg att det var tufft motstånd och en lång resa i benen. Med två omgångar kvar är kampen om extrapoängen inför fortsättningsserien högintressant. Hammarby har avgörandet i egna händer då vi möter två av lagen som ligger närmast före oss i tabellen – två segrar och femteplatsen är vår!

Avslutningsvis får vi lyfta på hatten och gratulera Hudik som blev klara för Allettan igår. Arrangemanget och inramningen höll precis som hemmalaget bra klass, och sjungande motståndarsupportrar har vi inte stött på så ofta de senaste åren – kul att se och höra! Vi får dock instämma i vad hemmalaget skriver på sin hemsida;

”Ett trevligt inslag i Glysishallen var den lilla supporterklack som Hammarby hade med sig. Men visst är det lite märkligt att 20 röster kan höras mer än 850…”

Stort tack för stödet!

/Victor Nyström

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners