Bajen nära att skrälla mot Huddinge

3 okt 2018

Hammarby gjorde återigen en mycket bra insats och såg länge ut att gå mot poäng i kvällens hemmamatch mot Huddinge, men tyvärr blev det en tung uddamålsförlust.

Det var Bajen som inledde bäst, och hade rejäl press på topplaget Huddinge under matchens första 10 minuter. Därefter svängde pendeln över och det var bortalaget som hade bra tryck under en period, men två duktiga målvakter såg till att det var mållöst efter den första tredjedelen – inte minst Hammarbys Sebastian Andersson som stod för några svettiga räddningar. Bajen klarade av ett längre 3 mot 5-underläge med bravur i slutet av perioden.

Hammarby fick bästa tänkbara start på den andra perioden. Efter knappa halvminuten såg Hammarbykaptenen Marcus Carlsson ut att ha fått pucken över mållinjen, men domaren vinkade avvärjande. Bara ett par sekunder senare fick Mackan en ny chans, och den gången blev det nätvittring.

Efter målet tog Huddinge över mer och mer, och satte rejäl press. Ett tappert kämpande Hammarby stod emot länge, men med tre minuter kvar av andra perioden spräcktes till slut Sebbes nolla när bortalagets Anton Kalte stod för ett läckert solonummer.

Orken tröt en del hos bägge lagen i tredje, och matchen nådde inte upp till samma höga kvalitet som under de två första perioderna. Ett antal utvisningar ryckte också sönder matchen, och nu var det Hammarby som fick chansen i 5 mot 3 utan att få hål på Huddinge. Bajen skapade flest lägen i tredje, men det var Huddinge som gjorde målet – med ungefär fem minuter kvar kom matchavgörande 1-2. Hammarby skapade ett rejält tryck mot kassen under slutminuterna, men fick alltså inte in några fler puckar och det blev återigen en tung och mycket knapp förlust.

Sett över hela matchen var det inte orättvist att Huddinge vann, men Hammarby gjorde en mycket bra insats och en dag när marginalerna varit med oss hade det lika gärna kunnat vara tre poäng för de grönvita. Det är förstås frustrerande för både spelare, ledare och publik att det återigen blir förlust trots bra spel, men det gäller nu att inte gräva ner sig utan ta med de många positiva bitarna och kriga vidare – Hammarby visade även idag att det finns kapacitet att rubba alla lag i den här serien.

På pluskontot noterar vi att försvarsspelet fungerade klart bättre idag än i söndagens match, men tyvärr var effektiviteten i anfallszon inte riktigt på topp. Vi måste också plussa för Sebastian Andersson i målet, som gjorde en strålande insats!

Det är ingen match i helgen, nästa utmaning för Bajens del är på onsdag i nästa vecka då bortamatch mot Sollentuna står på programmet.

/Victor Nyström

Höjdpunkter från matchen ser du på https://play.staylive.se/hammarbyhockey/w/12954

Herr

5 - 1

KVAL TILL ATG HOCKEYETTAN

Åker/Strängnäs HC - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:00 Åkers Ishall

Dam

3 - 1

Träningsmatch

Hammarby IF - SDE

måndag 9 mars
20:00 Kärrtorps IP

J20

KVAL TILL J20 ELIT

Nyköpings SK - Hammarby IF

onsdag 11 mars
19:45 Stora Hallen

J18

1 - 7

J18 Div 1 Östra B Fortsättning

Hammarby IF - Boo HC

söndag 1 mars
19:00 SDC-hallen

Partner Herrlag

Partner Damlag

J20-partners

J18-partners