Bajen inledde vårserien med seger

27 Dec 2014

I den första omgången av HockeyEttan Östra vår tog Hammarby emot Vallentuna i LW-hallen. Segersviten fortsatte för Bajen, som vann matchen med 4-2.

Matchinledningen var jämn, möjligen med ett litet övertag för hemmalaget. Efter fem minuters spel hade Hammarby en puck inne, men målet godkändes inte. Istället var det Vallentuna som efter 11.01 kunde göra matchens första mål, i matchens första (av många) powerplay. Repliken från Bajen var blixtsnabb – 25 sekunder senare hade Juuso Kaijomaa kvitterat. Bajen spelade nu riktigt bra, och ett par minuter efter kvitteringen kom en ny situation där domaren hamnade i fokus. Joakim Arnmark sköt ett bra skott som studsade i nättaket och sedan ut. Målet såg först ut att inte godkännas, men efter en stunds diskussion pekade domaren mot mittpunkten – Arnmarks första kasse för säsongen var därmed ett faktum. Bajen fortsatte trycka på, och med prick fyra minuter kvar av perioden satte Christoffer Usov 3-1 efter ett par läckra dragningar.

I den andra perioden fick Hammarby spela box play i nästan 10 minuter, efter ett flertal utvisningar. Vallentuna hade en del lägen, men lyckades inte få hål på Linus Lundin i hemmakassen. Perioden förblev mållös.

Vallentuna rivstartade den sista perioden, och efter bara ett par sekunder kom två spelare nästan helt fria. Bajen tvingades ta en ny utvisning för att få stopp på anfallet, och i det efterföljande numerära överläget hade Vallentuna en puck i målramen. Det fortsatte att hagla utvisningar åt bägge hållen, och sju minuter in i perioden kom 3-2 när Vallentuna fick spela 4 mot 3. Närmare än så kom dock inte bortalaget, istället var det Hampus Harlestam som kunde fastställa slutresultatet 4-2 i tom kasse med 42 sekunder kvar.

Utvisningarna ryckte sönder matchen något, men när det var spel 5 mot 5 var känslan att Hammarby hade bra kontroll och var det bättre laget. Nu väntar bortamatch mot Tierp redan på måndag, då hoppas vi att segertåget rullar vidare! Nästa hemmamatch är lördag 3 januari 16.00 mot Enköping.

/Victor Nyström

Herr

-

PREL. TRÄNINGSMATCH

Spånga IS IK - Hammarby IF

tisdag 30 augusti
19:00 Från Stan Hallen

Herr

3 - 4

Alltvåan Östra 2021/2022

Sudrets HC - Hammarby IF

lördag 5 mars
16:00 Hemse Ishall

Dam

0 - 4

Play Off till SDHL. Kvartsfinal 2:3

Hammarby IF - IF Björklöven

söndag 6 mars
15:30 Zinkensdamms IP

J20

3 - 4

J20 ALLETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - Wings HC Arlanda

lördag 26 februari
16:00 SDC-hallen

J18

3 - 2

J18 Allettan Östra

Hammarby IF - Nynäshamns IF HC

söndag 6 mars
18:30 Zinkensdamms IP