Backarna ordnade viktig seger för Hammarby

2 Dec 2018

Hammarby kom till spel med bara fem backar i lördagens bortamatch mot Hanviken, men det visade sig vara fullt tillräckligt – och det var just backarna som låg bakom det mesta när Bajen vann med 5-3!

Det var Hanviken som inledde starkast, och satte in ett rasande tempo under de första tio minuterna som Hammarby hade svårt att hänga med i. Fullt logiskt kom också 1-0 i ett tidigt power play.
Bajen jobbade sig in i matchen mer och mer ju längre perioden led, men det var underläge efter 20 minuter.

Den andra perioden var böljande, men oftare med Hammarby i förarsätet. Kvitteringen kom efter åtta minuter då Axel Åström fick perfekt träff från blålinjen och satte sitt första mål för säsongen. Bajen drog sedan på sig en utvisning, och bara 1,5 minut senare var hemmalaget åter i ledningen efter mål i numerärt överläge.

Då gjorde Hammarby likadant – fick ett power play och replikerade snabbt, och den här gången var det Viktor Blom som prickade rätt med sitt första mål i den grönvita tröjan. Blom var inte färdig där, mot slutet av perioden hav han Hammarby ledningen för första gången i matchen med vad som närmast får beskrivas som ett ”höstlöv”.

Hemmalaget hade inte gett upp hoppet, och kvitterade igen i början av den tredje perioden. Hammarby var med på noterna och återtog ledningen efter, just det, ett backskott – den här gången var det dock via styrning från Tobias Andersson som pucken letade sig in i nät.
Bajen spelade sedan klokt och försvarade ledningen på ett bra sätt, och 3,5 minut före slutet höll Axel Åström sig framme igen när han satte spiken i kistan till 5-3.

Det var starkt gjort av Bajen att komma tillbaka efter en mindre lyckad start, och förstås extra kul att det är ovana målskyttar som får kliva fram och avgöra. Segern gör att Hammarby nu har goda chanser att klättra flera placeringar i tabellen om resultaten fortsätter att gå rätt under de tre återstående omgångarna.

/Victor Nyström

Herr

-

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

onsdag 21 augusti
19:00 SDC-hallen

Dam

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J20

-

Träningsmatcher 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

J18

-

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - To Be Decided

onsdag 14 augusti
00:00 PLATS, DATUM OCH TID U PLANERING

Dam

6 - 4

Träningsmatch

Hammarby IF - Island

onsdag 27 mars
18:30 Järfälla Ishall

J18

6 - 2

TRÄNINGSMATCHER 2019/2020

Hammarby IF - Trångsunds IF

lördag 25 maj
15:30 SDC-hallen