Avsiktsförklaringen

Stockholm 2017-04-03
Till samtliga föreningar med lag i Stockholm Hockey Cup
Till samtliga ordförande

Hej på er

Nu märker vi att ordinarie säsong är slut och det är i allra högsta grad dags att arbeta aktivt inom ramen för vår överenskommelse Avsiktsförklaringen! Jag vill därför med detta mejl trycka på några saker lite extra:

·         Vi ser en rad lag och föreningar som annonserar/öppnar upp för provspel på sina hemsidor. Vi har kommit överens om att detta inte är tillåtet. Jag ber er därför att omgående gå igenom lagsidor samt informera era lag om att ingen dylik annonsering eller information får ligga ute.

·         Den förening som får intresseförfrågan från föräldrar/spelare måste initialt vänligt men tydligt avvisa denne, inte på något sätt öppna upp för förhoppningar eller ”ta den andra föreningen i gisslan” samt hänvisa till att dialog ska ske med den egna sportchefen. Kontakta också aktuell förening och flagga upp att förfrågan skett så den föreningen kan agera.

·         För aktiv dialog med era lag, tränare och föräldrar. Vad har fungerat bra/mindre bra under säsongen, planera inför kommande säsong, stäm av och utvärdera verksamheten mot era styrdokument, kommunicera, informera osv.

·         För aktiv dialog med andra föreningar så att ni är uppdaterade kring varandras situationer och förutsättningar.

·         De föreningar som arrangerar camper där spelare från andra föreningar får delta – tänk på att dessa inte får uppfattas som rekryteringsverksamhet. Vi rekommenderar också att ni informerar andra berörda föreningar och är tydlig i er inbjudan så att den inte kan misstolkas. Vi rekommenderar också att spelare från andra klubbar har haft dialog med sin hemmaförening  om sitt deltagande,

Bifogar ”Tillämpning av avsiktsförklaringen” som vi presenterat vid utvärderingsmöte samt Ordförande- och sportchefskonferens. Den kompletterar ju dokumentet Avsiktsförklaringen för att förtydliga själva processerna och just den praktiska tillämpningen.

Det är vårt gemensamma ansvar att leva som vi kommit överens om för att tillsammans arbeta för stabila föreningar med kvalitativ verksamhet  och för att ta hand om våra spelare på bästa sätt.

Med vänlig hälsning
Carina Oddsberg
Kanslichef

Stockholms Ishockeyförbund
072-211 63 36
carina.oddsberg@stockholmhockey.se
Hemsida: www.stockholmhockey.se
Facebook: http://www.facebook.com/stockholmhockey.se

Länk till Avsiktsförklaringen: http://www.stockholmhockey.se/Forening/Avsiktsforklaringen/

Länk till Tillämpning av avsiktsförklaringen: http://www.hammarbyhockey.se/wp-content/uploads/2017/04/Tillampningavsiktsforklaringenutskick-4.pdf

Herr

-

ATG HOCKEYETTAN ÖSTRA

Väsby IK HK - Hammarby IF

onsdag 16 oktober
19:00 Vilundaparken

Dam

-

Damettan Östra

Södertälje SK - Hammarby IF

torsdag 17 oktober
19:00 Scaniarinken

J20

-

J-20 DIV 1 ÖSTRA

Hammarby IF - SDE HF

lördag 19 oktober
17:30 SDC-hallen

J18

-

J-18 Div 1 Östra

Hammarby IF - Haninge Anchors HC

söndag 20 oktober
17:30 

Herr

5 - 3

ATG HOCKEYETTAN ÖSTRA

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

söndag 13 oktober
16:00 SDC-hallen

Dam

0 - 1

Div 1 Östra

Almtuna IS - Hammarby IF

söndag 13 oktober
14:15 Gränbyhallen

J20

1 - 6

J-20 DIV 1 ÖSTRA

Trångsunds IF - Hammarby IF

måndag 14 oktober
20:00 Stortorpshallen

J18

6 - 3

J-18 Div 1 Östra

Värmdö HC - Hammarby IF

söndag 13 oktober
16:30 Ekhallen

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019