Äntligen!

11 Okt 2017

I den sjunde omgången kom äntligen den första trepoängaren för Hammarby, som besegrade Wings med 2-0!

Hammarby var det bättre laget i den första perioden och hade ett par ramträffar, innan utdelningen till slut kom efter en dryg kvart. Jesper Skogström kämpade fram pucken till en helt fri Johannes Yucel, som satte 1-0 för Bajen.

Den andra perioden var spelmässigt jämn, men med klar övervikt i skottstatistiken för bortalaget Wings. Olle Wallberg höll dock tätt, och kändes väldigt stabil under hela matchen. Hammarby hade två powerplaylägen i slutet av perioden och skapade ett visst tryck, men perioden förblev mållös.

Även i början av tredje drog bortalaget på sig ett par utvisningar, men spelet i numerärt överläge som fungerat ganska bra i tidigare matcher var inte på topp den här kvällen. Wings tog över mer och mer, och Bajen var ordentligt tillbakapressat mot slutet av perioden. Hammarby hade ett par jättelägen att öka på ledningen på omställningar, men utan att lyckas. Efter några nervösa minuter plockade bortalaget ut målvakten för att ytterligare öka trycket, men då kunde Bajen sno åt sig pucken och Jeff Karlborg punkterade tillställningen när han satte 2-0 i den tomma kassen.

Efter den tunga säsongsinledningen var det förstås både lättnad och glädje bland spelare och publik efter slutsignalen, när segern äntligen kom. Publiken ja – 165 tappra lät som det tiodubbla och bar fram laget under hela matchen, stort tack för stödet!
På det stora hela var det en jämn och tät match, men segern var absolut inte orättvis med tanke på att Hammarby skapade mycket farligheter.

Nu väntar en väldigt tuff uppgift i nästa omgång när Bajen spelar borta mot Hudiksvall, som fortfarande inte har förlorat under ordinarie tid. Efter kvällens seger lär dock självförtroendekontot ha fått sig en rejäl påfyllning, och Bajen som slår ur underläge har allt att vinna!

/Victor Nyström

Herr

-

Hockeyettan Östra

Hammarby IF - IF Vallentuna BK

söndag 22 oktober
16:00 SDC-hallen

Dam

-

Damettan Östra

Haninge Anchors - Hammarby IF

söndag 22 oktober
12:30 Torvalla Ishall

J20

-

J20 Div. 1 Östra A

Segeltorps IF - Hammarby IF

lördag 28 oktober
17:30 Segeltorpshallen

Herr

2 - 1

Hockeyettan Östra

Huddinge IK - Hammarby IF

onsdag 18 oktober
19:00 Björkängshallen

Dam

5 - 0

Damettan Östra

Hammarby IF - Kallhälls IF

torsdag 19 oktober
20:00 Zinkensdamms IP

J20

3 -2

J20 Östra

Hammarby IF - IFK Österåker Vikings HC

lördag 21 oktober
16:00 Zinkensdamms IP

Stötta Hammarby Hockey

Huvudpartner Herrlag

Huvudpartner Damlag

Vaccinerad Klubb

Aktivt under 2016-2019