Andra raka hemmasegern

21 okt 2015

Hammarby besegrade Vallentuna hemma i LW-hallen på onsdagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 3-0.

Det började dock inte så bra, i den första perioden var känslan att Bajen inte riktigt var på hugget. Man hade några farliga omställningar, men det var ett litet spelövertag för Vallentuna – som dock inte heller gjorde någon superperiod.

I den andra perioden hände det desto mer – hela 22-17 i skott och tre mål blev det! Det var Hammarby som fick en smakstart när Calle Graf satte 1-0 efter bara 37 sekunder. Det var bättre rörelse på Hammarbyspelarna i andra perioden, och Graf kunde sätta sitt andra mål för kvällen fem minuter in i perioden. Det ska sägas att Bajen hade marginalerna med sig, för det var en jämn match och Vallentuna skapade flera rejäla farligheter. En mycket stabil Sebastian Andersson i målet stod dock i vägen för allt den här kvällen. Marcus Carlsson ökade på ledningen till 3-0 efter drygt halva perioden med ett välplacerat skott, framspelad av brorsan Linus. Bortalaget hade en puck inne som inte godkändes – det studsade helt klart Hammarbys väg idag.

Med tremålsledning handlade det mest för Bajen om att försvara denna i den tredje perioden, och det gjorde man mycket bra. Anderssons nolla hölls intakt, och det var nog närmare 4-0 än en reducering. En bra laginsats av Hammarby, framförallt i den egna zonen.

Det var många spelare som gjorde bra insatser, men den som sticker ut mest är självklart Andersson som stoppade hela 47 skott. Framåt var det förstås kul att målskyttet börjar lossna för Graf, och bröderna Carlsson ser riktigt bra ut även i den här matchen. På backsidan plussar vi för bl.a. Oscar Björkander och Felix Lundqvist – den sistnämnde utsågs till matchens lirare i omklädningsrummet efter slutsignalen.

Nu väntar ett miniuppehåll, innan det är hemmamatch igen kommande onsdag då Hudiksvall kommer på besök. Efter den drabbningen har vi mött alla lag och kommit halvvägs in i serien. Bajen placerar sig efter dagens vinst på åttonde plats, med bara tre pinnar upp till femman Haninge. Det ser ut att bli en tät kamp om platserna i mittenskiktet av tabellen, så det är givetvis viktigt att vinna jämna matcher som den mot Vallentuna – mer av den varan, tack!

Intervjuer efter matchen

/Victor Nyström

Herr

-

TRÄNINGSMATCH

Haninge Anchors HC - Hammarby IF

tisdag 3 september
19:00 Torvalla IP

Livestream

Dam

-

TRÄNINGSMATCH

Hammarby IF - Stavanger Oilers (NO)

torsdag 22 augusti
20:00 Zinkensdamms IP

Livestream

Herr

5 - 1

PLAY OFF TILL KVAL HOCKEYETTAN

Nacka HK - Hammarby IF

lördag 24 februari
13:40 Nacka Ishall

Livestream

Dam

3 - 5

KVAL TILL DAMETTAN ÖST

SDE HF 2 - Hammarby IF

söndag 24 mars
12:30 Enebybergs Ishall

Livestream