Andra raka 3-5-förlusten

2 feb 2014

Pinbackshallen har verkligen inte varit någon favoritarena för Hammarby den här säsongen – förlusten på söndagseftermiddagen innebär att vi inte lyckats vinna någon av de sex matcherna vi spelat där i vinter.

Juniorernas Ernst Abebo-Roos fick ta plats mellan stolparna för första gången i a-laget, och gjorde bra ifrån sig. Han spikade igen kassen under den första perioden, som inte bjöd på särskilt mycket hockeygodis. Wings kändes något piggare och hade en ribbträff, men Bajen var bra med i matchen.

Två inuter in i den andra perioden åkte Bajen på en utvisning för puck out, och bara fyra sekunder senare hade hemmalaget tagit ledningen. Strax därefter blev det ytterligare två Hammarbyutvisningar, inom loppet av fem sekunder. I spel 5 mot 3 kunde hemmalaget öka på till 2-0. Innan den andre Bajenspelaren hunnit komma in hann dock Pontus Okerblad reducera, sedan han fått pucken till skänks av hemmamålvakten. Minuten senare kunde dock Wings göra 3-1.
Efter den händelserika inledningen på perioden lugnade det ner sig något, men det var fortsatt gott om utvisningar åt båda hållen. Med två minuter kvar till pausvila kunde Henrik Karlsson smälla in en reducering för Bajen, i samma ögonblick som Wings blev fulltaliga.

Det var stundtals segt och slarvigt spel från Hammarby, särskilt i försvarsspelet. En knapp minut in i slutperioden gjorde Wings 4-2, när de grönvita misslyckades med att få undan pucken. Jesper Kokkonen gav Bajenfansen ett visst hopp om poäng när han ensam med målvakten reducerade till 4-3, men fler Hammarbymål blev det. Wings fastställde slutresultatet 5-3 i tom kasse med 47 sekunder kvar.

Matchen var ganska jämn, men lite för mycket slarv och för många utvisningar för Hammarby gjorde att hemmalaget kunde ta tre poäng. Resultatet innebär att det nu är helt kört för Bajen att ta förstaplatsen, medan avståndet till jagande Tumba minskar ännu mer. Sju poäng skiljer till Hammarbys fördel, med tre matcher kvar. En seger mot Nacka på onsdag och kontraktet är säkrat – kom till LW-hallen och sjung fram spelarna!